Udako errezeta fresko bat prestatzen erakutsiko dizugu. Pipirrana ogi-txigorkiduna.

Pipirrana ogi-txigorkidunaren errezeta

2021ko ekainaren 21a

Eguraldi ona iristen denean, plater freskoak, arinak eta barazki askokoak jan nahi izaten ditugu. Pipirrana ogi-txigorkidun goxo bat nola prestatu erakutsiko dizugu. Plater hau Espainiako leku askotan jaten da; batez ere, hegoaldean.

Dieta mediterraneoaren adibide on bat da. Lurraldearen arabera, desberdin prestatzen da. Gure errezetakoak atuna eta arrautza gogorra ditu, tomateaz, piperraz, baratxuriaz, olioaz eta abarrez gain.

Ikusi, pausoz pauso, Pipirrana ogi-txikorkiduna prestatzeko errezeta

4 lagunentzako osagaiak:

  • 1 poto tomate oso zuritu
  • Atun argia oliba oliotan
  • 4 arrautza egosi
  • ½ frijitzeko piper
  • 1 baratxuri-atal
  • Ogi-txigorkiak
  • Gatz-ezkatak
  • Oliba-olioa

Pausoz pauso:

1. Moztu tomateak eta piperra kubotan.

Imagen Texto 1 Pipirrana

Imagen Texto 2 Pipirrana

2. Bereizi arrautzen zuringoa eta gorringoa.

Imagen Texto 3 Pipirrana

3. Txikitu zuringoak zati ez oso txikitan.

Imagen Texto 4 Pipirrana

4. Almaiz batean, gehitu baratxuri-ale zatitua eta gatza. Txikitu.

Imagen Texto 5 Pipirrana

5. Gehitu baratxuriari moztu dugun piperraren erdia, eta txikitu. Gehitu gorringoak, eta txikitu berriro. Gehitu olioa, eta utzi loditzen nahaste sendo bat lortu arte.

Imagen Texto 6 Pipirrana

Imagen Texto 7 Pipirrana

Imagen Texto 8 Pipirrana

6. Ontzi handi batean, elkartu gainerako piper berdea kubotan moztutako tomatearekin, zuringoekin eta atunarekin.

Imagen Texto 9 Pipirrana

7. Bota gatza, eta gehitu aurrez prestatutako nahasteari. Estali film-paperarekin, eta sartu hozkailuan 2-3 orduz.

Imagen Texto 10 Pipirrana

8. Denbora hori igaro ondoren, zerbitzatu ogi-txikorki baratxuridunekin.

Imagen Texto 11 Pipirrana

Beste gomendio batzuk

Hona hemen udako beste bi errezeta apropos: Erremolatxa-gazpatxoa eta Piku-entsalada.