Urtarrila asmo onen hilabetea da, eta, oraingo honetan, betetzeko gai izango gara. Laster iritsiko dira udaberria eta uda, eta prestatu egin behar dugu geure burua; horretarako, ohitura berriekin ekingo diogu urte berriari.
Bukatu dira Gabonak, eta iritsi da garaia ohitura batzuk aldatzeko, helburu gisa beste erronka batzuk hartzeko eta ohitura berriei heltzeko; adibidez, behar bezala hidratatzea, sedentarismoa saihestea eta errutina eta elikadura-ohitura batzuk aldatzea. Hori dela eta, egun baterako plater hauek guztiak proposatzen dizkizugu.
Hona hemen egun osorako ohitura berrien gure proposamena. Plater batzuk proposatuko dizkizugu, oraintxe bertan zure elikaduran barneratu ditzakezunak. Animatzen al zara?
Gosaria
- Arabisagar freskoaren zuku naturala.
- Olo-malutak ahabi freskoekin eta azukrerik gabeko almendra-edariarekin.
- Matcha tea.
Hamaiketakoa
- Ogi txigortua
Bazkaria
- 1. platera: Kalabazin-spaghettiak, etxeko pistatxo-pestoarekin.
- 2. platera: Indioilar-azpizuna, laranja-, kalabaza- eta jengibre-saltsarekin.
- Infusioa: Kamamila anisarekin.
Askaria
- Azenario-, apio- eta sagar-zukua.
- Gatzik gabeko ogi integralarekin, gatz gutxiko indioilar-bularkiarekin eta oliba-olioarekin egindako ogitartekoa.
Afaria
- 1. platera: Kale, bimi, letxuga eta gazta fresko irabiatu gaingabetuarekin egindako etxeko zopa.
- 2. platera: Legatz-xerra lurrunetan egindako barazkiekin.
Kontsumo-gomendioei eta ohitura osasungarriei buruzko informazio gehiago nahi izanez gero, ikusi AECOSSAN webgunea, Osasun, Kontsumo eta Gizarte Ongizate Ministerioarena.