Hona hemen Armando Pastaren gure barietateak: aukera zabala eta kalitate gorena.

Pasta italiarren aukera zabal-zabala

2024ko urtarrilaren 19a

Pasta funtsezko osagaia da Italiako gastronomian, eta funtsezko elikagaia, dieta mediterraneoan. Haurrei zein helduei gustatzen zaie; ez dago gogoko ez duenik. Gainera, aukera ematen du modu ugaritan prestatzeko.

Kalitate gorena eta zaporerik benetakoena bermatzeko, ezinbestekoa da hornitzaile onenekin lan egitea. De Matteis Agroalimentare enpresak (Italiako kalitate handiko ore-ekoizle italiar nagusietako bat) ekoizten du Armando pasta italiarra.

Zer pasta-plater dituzu gogokoen? Pasta-lerro honekin, bete-beteko esperientzia izango duzu mokadu bakoitzean. Osagairik onenekin eta Italiako sukaldaritza-tradizioei jarraituz egiten da. Pasta honek, aukera zabal-zabala ez ezik, kalitatearekiko erabateko konpromisoa ere eskaintzen du.

Paregabea da elikagai honen moldakortasuna. Hainbeste pasta-barietaterekin, ezin konta ahala aukera daude. Eta denak gozo-gozoak! Askatu zure sormena, eta prestatu plater gozoenak pasta-barietate hauekin. Zein duzu gogokoena?

Armando Pastaren zer barietate aurki ditzakezu Mercadonan?

Spaghetti

Italiar pastaren barietate ikonikoenetako bat, denetan ospetsuena. Luzea, fina eta zilindrikoa da; ezin hobeto xurgatzen ditu saltsen eta beste osagarri batzuen zaporeak. Al dente duen testurari eta saltsekin lortzen duen fusio ezin hobeari esker, mihise moldakor bihurtzen da, eta errezeta-sorta zabal batera egokitzen da: saltsa boloniarrarekin, karbonararekin, pestorekin, aglio e olio erara…

Spaghetti Carbonara (4 lagunentzat)

Plato de Spaghetti Carbonara con pastas de Mercadona

1.- Moztu 300 g inguru hirugihar kubotan, eta txigortu zartagin batean oliorik gabe eta su ertainean. Zartaginak zabala izan behar du, gero saltsarekin eta espagetiekin nahasteko adinakoa.

2.- Hirugiharra txigortuta dagoenean, bereizi erdia eta gorde geroko. Utzi beste erdia zartagin berean, bere gantzarekin.

3.- Jarri irakiten eltze bat ur nahiko gazi, eta gehitu 400 g espageti.

4.- Katilu batean, irabiatu 3 arrautza oso eta 3 gorringo. Nahasi 4 koilarakada Grana Padano gazta arraspatu eta piperbeltz beltz ehotu ugarirekin. Gehitu espagetiak egosi direneko ur pixka bat, eta nahasi berriz ere.

5.- Nahasi espagetiak eta hirugiharra zartaginean. Gehitu bi zalikada espagetiak egosi direneko ur, eta eragin pasta ondo egosita egon arte.

6.- Zartagin berean, baina sua itzalita dagoela, gehitu arrautza-nahasketa, eta nahasi gogoz. Saltsak testura krematsua izan behar du: behar izanez gero, gehitu egosteko ur gehiago.

7.- Platereratu pasta, eta gainean jarri hirugihar kurruskaria, Grana Padano arraspatua eta piperbeltz beltza (buelta bat).

Tortiglioni

Hodi handi eta ildaskatu itxura du, eta dotoretasun sotila gehitzen die zure pasta-platerei. Azalera zimurtsua duenez, primeran hartzen ditu saltsen eta ongailuen zaporeak, eta, hala, esperientzia gastronomiko paregabea ematen du. Ezin hobea da saltsa trinkoagoak dituzten errezetetarako; plater gratinatu edo laberatuetarako bereziki egokiak dira tortiglioniak. Tortiglioni alla parmigiana bat prestatzea oso maila bikaina da!

Tortiglioni bolognesa labean (4 lagunentzat)

Receta con Tortiglioni de Mercadona

1.- Jarri ura irakiten eltze handi batean, gatzarekin. Egosi 400 g Tortiglione pasta paketearen jarraibideen arabera, harik eta al dente egon arte. Xukatu eta gorde geroko.

2.- Berotu zartagin handi bat su ertain-altuan, eta gehitu zurrustatxo bat oliba-olio. Gehitu tipula bat, apio-adar bat eta azenario bat. Kozinatu harik eta barazkiak samur dauden eta tipula garden geratzen den arte. Gehitu 400 g haragi txikitu, eta kozinatu gorritu arte; desegin koilara edo bitsadera batekin testura fina lortzeko.

3.- Bota baso bat ardo beltz zartaginera, eta arraspatu hondoa zapore guztiak hartzeko. Kozinatu harik eta ardoa erdira murriztu arte.

4.- Gehitu koilarakada bat tomate bitan kontzentratu, 700 g tomate birrindu eta 300 ml oilasko-salda. Gehitu gatza eta piperbeltza nahierara. Jaitsi sua, eta kozinatu su motelean; eragin tarteka, itsatsi ez dadin. Saltsa loditu behar da.

5.- Nahasi egositako pasta eta saltsa boloniarra labe-azpil batean. Hautseztatu pastaren gainean mozzarella gazta eta grana padano gazta arraspatua. Aldez aurretik berotu labea 200 °C-an, eta laberatu pasta, harik eta gazta urtu eta gorritu arte (15-20 minutu inguru).

6.- Atera pasta labetik, eta utzi egoten zenbait minutuz zerbitzatu aurretik. Nahi izanez gero, hautseztatu perrexil fresko txikitua.

Penne

Hodi labur alakatuaren forma du pasta honek; zaporez betetzeko prest dago. Moldakortasun handikoak izateagatik eta saltsak barruan oso ondo atxikitzeagatik dira ezagunak penneak. Testura sendoa duenez eta al dente irauteko gaitasuna duenez, pasta hau aukera ezin hobea da saltsa krematsuak dituzten errezetetarako, hala nola Alfredo klasikoa eta arrabbiata pikantea.

Penne bolognesa (4 lagunentzat)

Receta de Penne bolognesa con pasta de Mercadona

1.- Berotu zartagin handi bat su ertain-altuan, eta gehitu zurrustatxo bat oliba-olio. Gehitu tipula bat, apio-adar bat eta azenario bat. Kozinatu harik eta barazkiak samur dauden eta tipula garden geratzen den arte. Gehitu 400 g haragi txikitu, eta kozinatu gorritu arte; desegin koilara edo bitsadera batekin testura fina lortzeko.

2.- Bota baso bat ardo beltz zartaginera, eta arraspatu hondoa zapore guztiak hartzeko. Kozinatu harik eta ardoa erdira murriztu arte.

3.- Gehitu koilarakada bat tomate bitan kontzentratu, 700 g tomate birrindu eta 300 ml oilasko-salda. Gehitu gatza eta piperbeltza nahierara. Jaitsi sua, eta kozinatu su motelean; eragin tarteka, itsatsi ez dadin. Saltsa loditu behar da.

4.- Saltsa kozinatzen ari den bitartean, jarri irakiten ura eltze handi batean, eta gehitu gatza. Kozinatu 400 g penne paketeko jarraibideen arabera, harik eta al dente egon arte. Xukatu, eta gehitu gatza, beharrezkoa izanez gero. Nahasi saltsa boloniarra egositako penneekin, eta estali pasta erabat saltsarekin.

5.- Zerbitzatu bero boloniar erako penneak, grana padano gazta arraspatuarekin hautseztatuta.

Fusilli

Kiribil- edo helize-formako itxura kizkurtua du ezaugarri fusilli pastak. Egitura horrek, kanpotik ildaskak dituenez, testura paregabea ematen dio, eta saltsen eta beste osagai batzuen zaporeak errazago atxikitzen laguntzen dio pastari. Produktu hau gure denda guztietan dago eskuragarri, Valentzian, Castellón eta Balear Uharteetan izan ezik.

Fusilli al Pesto (4 lagunentzat)

Fusilli al Pesto con pasta de Mercadona

1.- Jarri ura irakiten eltze handi batean, gatzarekin. Egosi 400 g Fusilli pasta paketearen jarraibideen arabera, harik eta al dente egon arte. Xukatu, eta gorde geroko katilukada bat egosteko ur.

2.- Elikagai-prozesadore batean, gehitu bi katilukada albaka-hosto, katilukada-erdi bat grana padano gazta, katilukada-laurden bat pinazi eta bi baratxuri-atal zuritu. Birrindu harik eta dena ondo nahasi arte. Prozesadorea martxan dagoela, gehitu poliki-poliki katilukada laurden bat oliba-olio, nahasketa leuna lortu arte. Testura egokitu behar baduzu, gehitu pasta egosi deneko ur pixka bat. Ondu gatz eta piperbeltzarekin nahierara.

3.- Nahasi katilu handi batean egositako pasta pesto freskoarekin, pasta ondo estali arte. Eragin leunki osagaiak uniformeki banatzeko.

4.- Zerbitzatu pasta; hautseztatu grana padano gazta gehiagorekin, eta apaindu albaka-hosto freskoekin.

Trecce

Receta con Trecce de Mercadona

Ukitu berritzaile bat gehitu nahi badiozu zure mahaiari, egin ezazu trecce pastaren forma bihurritu paregabearekin. Pasta honek oso ondo xurgatzen ditu saltsen zaporeak, eta dastamen-esperientzia paregabea ematen du. Aukera aparta da plater landuagoetarako, dituen testura harroari eta ongailuei eusteko erraztasunari esker. Pasta mota hau Valentzian, Castellón eta Balear Uharteetan baino ez dugu eskuragarri.

Beste gomendio batzuk

Pastarekin egiteko errezeta gehiago nahi badituzu, honako hauek dituzu, besteak beste, gure errezeta-atalean: Dilista gorrizko Fusilliak espinakekin eta Pasta-entsalada, mozzarella, cherry tomate eta kalabazinarekin.

Ideia batzuk emango dizkizugu Tipula karamelizatuarekin kozinatzeko eta plateren zaporea nabarmentzeko.