Kalabaza- eta dilista-krema goxo bat prestatzen ikasi nahi duzu? Oso plater osatua da, eta prestatzen erraza; gainera, ezin aproposagoa da neguan zaintzeko eta elikadurako zure asmo onak betetzeko.
Urte-garai honetan ohikoa denez koilaraz dastatzeko plater beroak hartzeko gogoa izatea, goza ezazu osagai- eta zapore-konbinazio bikain honekin. Goxo-goxoa dago! Egoki-egokia da bazkari eta afarietako lehen plater gisa.
Ikusi, pausoz pauso, kalabaza- eta dilista-krema prestatzeko errezeta
4 lagunentzako osagaiak:
- Pardina dilista poto bat
- 250 g kalabaza
- 700 ml edari begetal gogokoenaren
- ½ patata
- 1 tipula
- 1 erromero-adar
- 1 koilarakada ezkai
- Piperbeltz beltza
- Gatza
- Oliba-olio birjina estra
Pausoz pauso:
1. Zatitu kalabaza eta patata-erdia.
2. Eduki labean, 40 bat minutuz, 180 °C-an.
3. 35 minutu pasatu ondoren, gozatu erromeroarekin, olioarekin eta gatzarekin.
4. Moztu tipula zati txikitan, eta arin frijitu eltze batean.
5. Gehitu kalabaza eta patata erreak, eta sueztitu 5 minutuz.
6. Gehitu edari begetala.
7. Bota gatza eta piperbeltza.
8. Bota dilista-potoaren erdia eta egosi 10 minutuz.
9. Txikitu osagai guztiak lapikoan (sua itzalita dagoela).
10. Jarri berriro sutan, eta gehitu dilista-potoaren beste erdia eta ezkaia.
11. Kozinatu minutu batez, eta zerbitzatu olio- eta ezkai-ukitu batekin.
Beste gomendio batzuk
Koilararekin jateko plater beroak gustatzen zaizkizu? Hona hemen errezeta bat almendradun brokoli-krema prestatzeko. Kozinatzeko ideia gehiago behar badituzu, sartu gure Errezetak atalera.