Ikasi Masailak Porto erara prestatzen, errezeta gozo-gozoa da.

Ikusi, pausoz pauso, Masailak Porto erara errezeta

2021ko azaroaren 12a

Masailak Porto erara etxean egitea zailegia delakoan? Ezta hurrik eman ere. Pausoz pausoko gure errezetarekin, oso erraza da plater gozo hori prestatzea. Apuntatu ondo osagaiak eta ekin lanari, ziur samur eta zaporetsu geldituko zaizula, saltsa zoragarriarekin. Zur eta lur utzi senide eta lagunak!

Ikusi, pausoz pauso, Masailak Porto erara errezeta

4 lagunentzako osagaiak:

  • 1,5 kg behi-masail
  • 3 baratxuri
  • 2 porru
  • 1 apio-enbor
  • 2 tipula gozo
  • 2 erramu-orri
  • 3 azenario
  • ½ litro Portoko Tawny ardo
  • Edalontzi bat ur
  • Patata egosiak
  • 2 edalontzi txiki basmati arroz

Pausoz pauso:

1. Gatzpipertu masailak, eta gorritu olio apur batekin zartagin batean. Utzi geroko.

Imagen Texto 1 Carrillada Oporto

Imagen Texto 2 Carrillada Oporto

2. Txikitu baratxuriak, porruak, apioa eta tipula gozoak. Moztu azenarioak xerratan.

Imagen Texto 3 Carrillada Oporto

3. Gehitu barazki guztiak lapiko batean erramuarekin batera, eta erregosi 15 minutuz.

Imagen Texto 4 Carrillada Oporto

Imagen Texto 5 Carrillada Oporto

4. Denbora hori igaro ondoren, sartu masailak lapikoan, gehitu Portoko ardoa eta egosi 30 minutuz. Bota gatz gehiago behar izanez gero.

Imagen Texto 6 Carrillada Oporto

5. Denbora hori igarota, gehitu ura, estali lapikoa eta kozinatu 90 minutu gehiagoz su motelean.

Imagen Texto 7 Carrillada Oporto

6. Zerbitzatu patata egosiarekin eta basmati arrozarekin.

Imagen Texto 8 Carrillada Oporto

Imagen Texto 9 Carrillada Oporto

Beste gomendio batzuk

Beste haragi-errezeta gozo baten bila bazabiltza, probatu Azpizun iberikoa % 99ko kakaoarekin.