Hona hemen azpizun iberikoa % 99ko kakaoarekin prestatzeko errezeta, pausoz pauso.

Errezeta: azpizun iberikoa % 99ko kakaoarekin

2020ko urriaren 13a

% 99ko kakaoarekin sukaldean egitea ez da azkenburukoetara mugatzen; askoz ere aukera gehiago daude. Izan ere, badago nolabaiteko tradizioa errezeta gatzdunetan osagai hau erabiltzeko, kontraste ezin goxoagoa sortzen baita. Merezi du zapore-leherketa hori probatzea.

Egingo zenuke zeure etxean azpizun iberikoaren errezeta goxo-goxo hau, % 99ko kakaoa erabiliz? Jaki hau ezohikoa da eta harrituta utziko zaitu. Ondoren, egin beharreko urratsak azalduko dizkizugu.

Ikusi pausoz pauso azpizun iberikoa % 99ko kakaoarekin prestatzeko errezeta

4 lagunentzako osagaiak:

  • 2 txerri-azpizun iberiko
  • 1 porru
  • 2 azenario
  • 1 tomate udarekara
  • Baso bat oporto
  • 2 baratxuri-ale
  • 30 g kakao (% 99)
  • 2 edalontzi ur
  • 4 xerra ogi txigortu, % 100 integrala
  • Piperbeltz beltz ehoa
  • Gatza
  • Oliba-olio birjina estra
  • Sesamo-haziak

Hornigairako osagaiak:

  • 2 batata
  • ½ baso esne
  • 20 g gurin
  • 5 g jengibre fresko
  • Gatza
  • 2 adartxo martorri
  • Kurkuma pixka bat

Pausoz pauso

Prozesuaren xehetasun guztiak ikusi nahi badituzu, hemen dituzu errezeta goxo hau prestatzeko azalpenak:

1. Zatitu porrua (gorde zati zuria purea egiteko), azenarioak, tomate zuritua eta baratxuriak.

Texto 1 Imagen Solomillo cacao

Texto 2 Imagen Solomillo cacao

2. Arraspatu % 99ko kakaoa arraspagailuarekin.

Texto 3 Imagen Solomillo cacao

3. Txikitu ogi txigortua, ahalik eta birrinduena geratu arte.

Texto 4 Imagen Solomillo cacao

4. Eman gatza eta piperbeltza azpizunari bi aldeetatik. Oliodun zartagin batean, markatu azpizuna 4 aldeetatik.

Texto 5 Imagen Solomillo cacao

5. Zartagin berean, frijitu baratxuriak azenarioarekin, porruarekin eta tomatearekin batera. Eman gatza, zure gustura.

Texto 6 Imagen Solomillo cacao

6. Barazkiak biguntzen direnean, erantsi basokada bat oporto eta jarri su bizian, lurrundu dadin.

Texto 7 Imagen Solomillo cacao

7. Jaitsi sua erdira eta gehitu ogia, % 99ko kakao arraspatua eta ura.

Texto 8 Imagen Solomillo cacao

Texto 9 Imagen Solomillo cacao

Texto 10 Imagen Solomillo cacao

8. Estali eta utzi egosten 15 minutuz.

Texto 11 Imagen Solomillo cacao

9. Erantsi azpizunak, eta eduki beste 15 minutuz su eztitan.

Texto 12 Imagen Solomillo cacao

10. Birrindu saltsa.

Texto 13 Imagen Solomillo cacao

11. Atera azpizuna xerra biribiletan pureaz eta kakao-saltsaz lagunduta, eta zipriztindu gainetik sesamo-haziekin.

Texto 14 Imagen Solomillo cacao

12. Laguntzeko purea prestatzeko: egosi batatak lehen gordetako porruaren zati zuriarekin, gutxi gorabehera 20-30 minutuz. Kendu egosteko ura eta gehitu esnea, gurina, jengibre freskoa, gatza, martorria eta kurkuma. Birrindu guztia pure krematsua lortu arte.

Beste gomendio batzuk

Ezagutu gure % 99ko kakaoaren propietate guztiak. Benetako zaporea!