Jai hauetan, oparitu zure mahaikideei gure gastronomiako hiru oinarrizko osagai bateratzen dituen errezeta bat: arrautzak, urdaiazpikoa eta patatak, aparteko osagaiak. Jende gehienak du gustuko konbinazio hori.
Sinplea dirudien arren, plater hau benetako altxorra da, zure Gabonetako ospakizunak goi-mailara eramango dituena. Mokadu bakoitzean zapore eta testurak modu ezin hobean bateratzen dira. Gogotik gozatuko dute zure gonbidatuek. Errezeta ikasi nahi duzu?
Jarraitu pausoz pauso arrautzak poché erara urdaiazpikoarekin eta panadera patatekin prestatzeko errezetari
4 lagunentzako osagaiak
- 1 arrautza pertsonako
- 4 patata ertain
- 1 tipula gozo
- 3 atal baratxuri
- Belar usaintsuak: ezkaia, erromeroa...
- 1 pakete urdaiazpiko iberiko
- 1 edalontzi ardo zuri
- Gatz-ezkatak
- Piperbeltz beltz ehogailuduna
- 1 koilarakada oliba-olio birjina estra
Pausoz pauso
1. Zuritu patatak, eta moztu 3-4 mm-ko xerratan. Zuritu tipula gozoa, moztu tira finetan, eta apurtu baratxuri-atalak.
2. Jarri patatak, tipula eta baratxuriak labeko erretilu batean. Gatza eta piperra bota, eta gehitu oliba-olioa. Estali guztia aluminio-paperez. Egin labean ordubetez, 150 graduan.
3. Aluminio-papera kendu, eta gehitu edalontzi bat ardo zuri eta belar usaintsuak. Igo labearen tenperatura 180 gradura eta gorritu patatak: 15-20 minutu gehiago beharko dituzte.
4. Moztu film-papera karratu-forman eta igurtzi oliba-olioz. Forratu ontzi bat harekin, apurtu arrautza bat barruan, gaineratu gatz-ezkatak eta unean bertan ehotako piperbeltz beltza. Itxi birak emanez, poltsa baten moduan itxita geratu arte.
5. Sartu poltsatxoak ur irakin ugaritan, eta egosi arrautzak hiru minutuz gutxi gorabehera.
6. Egin ohe bat platerean patatekin, eta jarri gainean urdaiazpiko iberikoaren xerrak eta arrautza. Gehitu unean bertan ehotako piperbeltz beltza.
Chefaren sekretua: Arrautza egosi aurretik, zapore biziagoa nahi izanez gero, jarri boilurra edo usain-belarrak film-paperean.
Beste gomendio batzuk
Postrea zuk egin behar baduzu, Glutenik gabeko bizkotxo limoi-kremaz eta basafruituz betea prestatzeko errezeta hau iradokitzen dizugu.
Jarraitu Zure hozkailua eta izozkailua garbitzeko eta antolatzeko gure argibideei.