Neguan gorputza berotzeko eta urtea asmo onekin hasteko, apunta ezazu almendradun brokoli-krema prestatzeko errezeta hau, eta presta ezazu etxean. Izan ere, hilabete hotzetan, krema beroak eta plater honen antzera koilaraz dastatzeko platerak hartzeko gogoa izaten da.
Gozatu egingo duzu: brokoliaren zapore bikaina, almendra xehatuekin konbinatuta, eta testura erakargarria ditu kremak. Errezeta hau oso originala da, eta prestatzen erraz-erraza; arazorik ez duzu izango. Errezetako jarraibideak kontuan hartu, besterik ez duzu egin behar.
Ikusi, pausoz pauso, almendradun brokoli-krema prestatzeko errezeta
Osagaiak:
- 2 brokoli
- ¼ tipula
- 50 ml ardo zuri lehor
- 40 g almendra
- 2 baratxuri-ale
- 1 osoko ogi-xerra
- Gatza
- Piperbeltz beltza, errotarekin
- Oliba-olioa
Pausoz pauso:
1. Zuritu eta moztu tipula, ahalik eta finen.
2. Txikitu baratxuria.
3. Brokolia garbitu eta lore txikitan moztu.
4. Zartaginean, olio pixka batekin, gorritu tipula eta baratxuria. Bota gatza eta piperbeltza. Erantsi ardoa.
5. Kozinatu alkohola lurrundu arte
6. Irakin brokolia: irakiten hasten denean, utzi 10-15 minutu inguru.
7. Gorde ur egosia.
8. Birrindu brokolia 30 g almendrarekin, ogi-xerrarekin, piperbeltz pixka batekin, tipula eta baratxuriarekin eta 7 katilukada ur egosirekin. Bota gatza. Irabiatu krema leun bat lortu arte.
9. Xigortu zartagin batean, olio oso gutxirekin, gainerako almendrak.
10. Zerbitzatu krema almendra xigortuekin eta oliba-olio gordin pixka batekin, eta hautseztatu gainerako brokoliarekin.
Beste gomendio batzuk
Zopak atsegin badituzu, Minestrone zoparen errezeta ere gustatuko zaizu; bikaina da hotzari aurre egiteko. Bazkari eta afarietarako ideia gehiago behar badituzu, sartu gure Errezetak atalera.