Resolem els dubtes més comuns sobre la utilització del contenidor groc de reciclatge.

Saps utilitzar el contenidor groc d'envasos lleugers?

09 de març de 2021

Tens dubtes sobre els contenidors de reciclatge? Ara mateix en tenim de diversos tipus i diferents colors, que ens permeten separar els residus d'una manera efectiva.

Però pot ser que, amb tant de color, et sorgeixin dubtes respecte de determinats residus o envasos. Per facilitar les coses, en Bàsics del Reciclatge t’explicarem com s’ha d’utilitzar cada contenidor. Comencem pel groc que, tot i que ja fa dues dècades que funciona, és un dels que genera més confusió.

De fet, molts de nosaltres seguim tenint dubtes al respecte. Resolguem-los!

Quins productes has de llençar al contenidor groc?

Bàsicament, al contenidor groc has de llençar:

  • Envasos lleugers com ampolles i pots de plàstic, llaunes, brics...
  • Paper de plàstic transparent i paper d’alumini

Com has de llençar les ampolles de plàstic al contenidor?

Assegura't sempre que no queda res de líquid a l’interior de l’ampolla, comprimeix-la i fes servir el tap per tancar-la.

Però els brics no contenen cartó?

Sí, l’exterior és de cartó, però l’interior està compost d'alumini i plàstic. Per tant, al groc!

El paper d'alumini, les bosses de snacks, els tubs de pasta de dents o els aerosols buits també es reciclen en aquest contenidor.

Ah, i no t'oblidis de separar les tapes dels envasos de vidre, que també van al contenidor groc.

Atenció a dos tipus de productes que no van en aquest contenidor

Aquests són dos dels errors més habituals a l’hora de fer servir el contenidor groc:

  • Coberts de plàstic: no són envasos i els que compris a Mercadona a més són reutilitzables. El seu destí és el contenidor gris quan hagi acabat la seva vida útil, és a dir, després de molts i molts usos.
  • Càpsules de cafè: tampoc són envasos. Estan tipificades per llei com a residus alimentaris (ja que contenen restes de cafè), així que és preferible dipositar-les en una deixalleria. A Mercadona estem començant a posar a les botigues contenidors per a les càpsules de cafè, que enviarem a reciclar.

Esperem haver resolt els teus dubtes sobre el contenidor groc. Pròximament més informació sobre altres contenidors. I recorda: si separem bé, reciclarem millor.