Accions per reduir la meva petjada de carboni

Què puc fer per reduir la meva petjada de carboni?

22 de abril de 2023

El canvi climàtic és un dels problemes principals que tenim actualment. Mercadona no hi és aliena. En pateix els efectes en alguns dels seus processos i és conscient que la seva activitat també hi pot contribuir. És per això que, des de fa anys, ens comprometem a dir "Sí a seguir cuidant el Planeta" a través de diferents accions, com la reducció de la petjada de carboni, la instal·lació de plaques solars o l’Estratègia 6.25 per reduir el plàstic a les nostres botigues, entre d'altres.

Accions que tenen un impacte en la petjada de carboni

La crema de combustibles, l'ús d'energia elèctrica, la gestió incorrecta dels residus... són fets que contribueixen negativament a l'impacte en el canvi climàtic. Des de casa, també podem contribuir a reduir la repercussió en el medi ambient amb petites accions.

Ajuda'ns a reduir l’impacte en el canvi climàtic

Et presentem algunes idees per reduir les emissions de CO2 en el teu dia a dia. Cada gest compta!   

  • Si pots, vine a les nostres botigues a peu, amb bicicleta o en transport públic.
  • Fes servir els punts de recàrrega de Mercadona per carregar el teu vehicle elèctric mentre compres.
  • Consumeix productes de proximitat. Els aliments locals se subministren a les nostres botigues amb menys moviments de transport, la qual cosa contribueix a reduir els impactes en les emissions. 
  • Usa les nostres bosses reutilitzables, o vine a comprar amb altres bosses que tinguis a casa! L'ús de bosses reutilitzables afavoreix l'economia circular i suposa una reducció de recursos naturals.