Separar bé els residus i ordenar-los en contenidors és fonamental per reciclar. Aquests consells bàsics t'ajudaran a fer que reciclar sigui més fàcil i pràctic.

Consells bàsics per reciclar

04 de setembre de 2020

El reciclatge forma part del nostre dia a dia, però sabem realment quins residus van a cada contenidor? T’expliquem uns passos senzills perquè reciclar sigui una tasca fàcil, senzilla, pràctica i quotidiana.

Passos bàsics per reciclar millor

1. Posa els cubells de les escombraries diferenciats en un mateix espai: a la cuina, el traster, el garatge o el soterrani, on et sigui més pràctic.

2. Aprèn a diferenciar els diferents cubells i colors per no confondre't:

  • Contenidor blau: paper, cartró i la bossa del pa, encara que tingui la finestreta de plàstic.
  • Contenidor verd: envasos de vidre (recorda que la tapa, si en porta, va al contenidor groc).
  • Contenidor groc: envasos lleugers de plàstic, llaunes, brics i paper d'alumini.
  • Contenidor marró: restes de menjar i altres residus orgànics, com el paper de cuina brut o les restes de podar plantes. Important! Fes servir bosses compostables per a aquest tipus de residus.
  • Contenidor gris: joguines i bolquers.
  • Ecoparc o deixalleries: electrodomèstics, mobles, roba, calçat, aparells electrònics, pintura i altres residus.

3. Diferenciar els contenidors a casa és fonamental, sigui amb contenidors o amb bosses de diferents colors. Et facilitarà la tasca de separar i ordenar els residus de manera més ràpida.

Amb aquests passos senzills, reciclar esdevé una tasca fàcil i pràctica, i contribuïm a millorar l’entorn i fer-lo més sostenible.

A Mercadona estem treballant perquè els productes i els envasos portin el pictograma per saber a quin contenidor s'han de llençar.

A més, a les nostres botigues estem començant a incorporar diferents tipus de papereres per ajudar-te a separar correctament i començar a familiaritzar-nos amb els diferents tipus de contenidors.

On s’ha de llençar cada residu?

Fes servir aquesta guia de colors per saber com separar els residus a la llar. És una tasca fàcil i senzilla que ajuda que els residus es reciclin correctament.

Imant reciclar MercadonaConceptes bàsics de reciclatge per separar els residus.

Imant reciclar Mercadona

Descargar

 

I recorda! Separar bé ajuda a reciclar millor. Entre tots podem!