Nova Memòria de Medi Ambient 2019-2020 de Mercadona

Mercadona llança la seva nova Memòria de Medi Ambient

07 de juny de 2021
  • Aquesta edició recull els progressos del Sistema de Gestió Ambiental de Mercadona el 2019 i el 2020.
  • En els darrers dos anys, la companyia ha invertit 94 milions d'euros en benefici del medi ambient.
  • El 2020 Mercadona va dir SÍ a seguir cuidant el planeta amb la nova Estratègia 6.25 per a la reducció de plàstics.

L’objectiu de Mercadona és ser una empresa que la gent vulgui que existeixi i de la qual se senti orgullosa. A conseqüència d'això, del creixement de la companyia i de les diferents demandes socials, Mercadona disposa d’un Sistema de Gestió Ambiental propi basat a reduir el seu impacte ambiental en tres àrees: optimització logística, eficiència energètica i gestió de residus.

El Sistema de Gestió Ambiental de Mercadona es troba en un procés continu d'adaptació, a l'avantguarda dels reptes que sorgeixen i de la necessitat de millorar l'acompliment ambiental i d'augmentar la sostenibilitat.

En aquest sentit, entre el 2019 i el 2020 la companyia va invertir 94 milions d'euros en benefici del medi ambient: va reforçar la seva Política de Medi Ambient i va incorporar l'Estratègia 6.25 per abordar el repte de millorar l'ús i la gestió del plàstic en els seus processos.

La companyia recull tots els progressos fets en matèria mediambiental els darrers dos anys en aquest document:

 

Memòria mediambiental 2019-2020

Descargar

 

 

Sistema de Gestió Ambiental de Mercadona el 2019 i el 2020

Optimització logística

La gestió logística de Mercadona es basa a fer el millor ús possible dels mitjans disponibles. Això es coneix com "transportar més amb menys recursos", un seguit d'estratègies que persegueixen transportar la màxima quantitat de productes amb el menor nombre de trajectes possible.

A més, la companyia continua estudiant els seus processos per trobar solucions logístiques sostenibles que permetin l’abastiment i l'adaptació a l'entorn urbà, com ara l'ús de combustibles alternatius, millores dels equips de fred de camions i furgonetes i altres iniciatives com l'adhesió a Lean & Green.

Coneix les últimes mesures d'optimització logística de Mercadona a la nova Memòria de Medi Ambient

Eficiència energètica

Mercadona treballa per disposar d’una xarxa de botigues i blocs logístics que permetin treure el màxim rendiment possible dels recursos energètics, com la renovació de les botigues amb un nou model de botiga més eficient, amb mesures d'estalvi energètic.

Coneix les últimes mesures d'eficiència energètica de Mercadona a la nova Memòria de Medi Ambient.

Gestió de residus

El Sistema de Gestió Ambiental de Mercadona se centra en la reducció dels residus que es generen en els seus processos. La companyia té sistemes de reutilització i reciclatge d'envasos comercials, i estratègies de prevenció del malbaratament alimentari, ja consolidats.

El 2020 va fer un pas més amb la creació de l'Estratègia 6.25 de Mercadona, que té com a objectiu reduir la quantitat de plàstic verge dels envasos de marca pròpia, facilitar la reciclabilitat dels envasos existents i col·laborar amb la societat per aconseguir un procés de reciclatge més eficient amb què entre tots puguem avançar cap a l'Economia Circular.

Compromisos de l’Estratègia 6.25 de Mercadona

Fins ara, la companyia ja ha eliminat les bosses de plàstic d'un sol ús i el parament de plàstic, que ha substituït per parament sostenible, de totes les seves botigues.

Coneix les últimes mesures de gestió de residus de Mercadona a la nova Memòria de Medi Ambient

Altres compromisos

Mercadona manté col·laboracions i aliances que permeten establir sinergies per augmentar la sostenibilitat de la cadena de muntatge a tots els nivells. Entre els compromisos hi ha la Política de Benestar Animal de Mercadona o la creació de la Càtedra Mercadona d’Economia Circular amb la UPF-BSM

Coneix les últimes mesures de Mercadona en matèria ambiental a la nova Memòria de Medi Ambient