Paperera ubicada a les botigues de Mercadona per al reciclatge de càpsules de cafè

Com es reciclen les càpsules de cafè a Mercadona

17 de maig de 2023

A Mercadona som fidels al nostre compromís amb el medi ambient. Sabem que entre tots podem contribuir a un món millor i en són un exemple les papereres per a càpsules de cafè que hi ha habilitades a les nostres botigues.

Aquestes papereres són l'inici del procés de reciclatge, en què els amants del cafè tenim un paper molt important. Quan llencem les càpsules de cafè, siguin d'alumini o de plàstic, en aquestes papereres, contribuïm a reduir-ne l’impacte en l'entorn.

Papelera ubicada en las tiendas de Mercadona para el reciclaje de cápsulas de caféPaperera ubicada a les botigues de Mercadona per al reciclatge de càpsules de cafè.

Un gest senzill per contribuir a un futur més sostenible. A més, sense necessitat de separar les càpsules d'alumini de les càpsules de plàstic, ni buidar el pòsit de cafè!

Vídeo en castellà

Procés de reciclatge de les càpsules de cafè a Mercadona

Una vegada que les càpsules es llencen a les papereres,  els gestors autoritzats amb què col·laborem s'encarreguen de recollir-les i portar-les a les plantes de reciclatge. Allí, les càpsules de cafè es tracten per donar una segona vida als materials que les componen. A tots!

El plàstic i l'alumini que es recuperen tornen a tenir una segona vida. L'alumini, per exemple, es reutilitza per elaborar altres productes, com ara llaunes per a aliments i begudes, llandes de bicicleta, etc.

Els residus de cafè, també anomenats pòsits, se sotmeten a un procés de compostatge que els converteix en adob.

Un model d'empresa responsable

El reciclatge té un paper fonamental en el compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) del Pacte Mundial. La companyia és sòcia d'aquesta iniciativa d’ençà del 2011 i treballa d’una manera constant per promoure pràctiques sostenibles i protegir el medi ambient. Així, dona resposta a aquells objectius en què més influeix l'impacte de la seva activitat i impulsa accions mediambientals com aquesta.

Quan recuperem i reutilitzem materials, reduïm l'extracció de recursos naturals i minimitzem els impactes ambientals negatius associats a la producció i el consum. A més, el reciclatge contribueix a promoure una economia circular i fomenta la sostenibilitat.