Cartell de l'Operació Quilo 2023

Mercadona participa en l'Operació Quilo 2023

29 de maig de 2023
  • La cadena posa a disposició d’aquesta campanya més de 1.600 botigues repartides per tot Espanya, on els clients podran fer donacions monetàries quan passin per caixa.
  • Les quantitats donades es transformaran en productes de primera necessitat que es lliuraran als bancs d’aliments participants, que decidiran exactament el tipus de producte que necessiten, així com la quantitat i el moment del lliurament.
  • La companyia se suma a aquesta iniciativa que organitza la Federació Espanyola de Bancs d'Aliments del 29 de maig al 4 de juny.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, se suma a l’Operació Quilo que organitza la Federació Espanyola de Bancs d'Aliments (FESBAL) del 29 de maig al 4 de juny. Amb l'objectiu d’animar els clients a participar en aquest esdeveniment solidari, la companyia posa a disposició d'aquesta campanya més de 1.600 botigues repartides per tot Espanya per a la recaptació de fons.

Els "Caps" (clients) podran fer donacions monetàries, múltiples d'1 euro, quan passin per caixa en el moment de la compra. Les quantitats donades es transformaran posteriorment en aliments que es lliuraran als bancs d'aliments participants, que decidiran exactament el tipus de producte que necessiten, així com la quantitat i el moment del lliurament per respondre de manera més eficient a les necessitats reals dels usuaris finals que atenen.

Donacions de Mercadona l’any 2022

L’any 2022 la companyia va donar 25.100 tones de productes de primera necessitat a més de 550 menjadors socials i 60 bancs d’aliments i altres entitats benèfiques amb què col·labora a Espanya i Portugal. Aquesta quantitat va significar un augment del 22 % de les aportacions respecte de l’any 2021.

Així mateix, els "Caps" (clients) també van col·laborar en diferents iniciatives solidàries organitzades al llarg de l’any passat. Entre elles, destaca la participació en el Gran Recapte d'Aliments organitzat per la Federació Espanyola de Bancs d'Aliments (FESBAL), que va tenir lloc del 25 de novembre al 6 de desembre. Gràcies a la solidaritat dels clients i de Mercadona, que va sumar el 10 % de la recaptació a aquesta iniciativa solidària, es van aconseguir recaptar més de 3,5 milions d'euros que els bancs d'aliments participants estan transformant al llarg d'aquest any 2023 en els productes de primera necessitat que realment necessiten per atendre les entitats i els usuaris finals.

Una política d’acció social sostenible integrada en l’estratègia d’RSE de Mercadona

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és compartir part de tot el que en rep. Amb aquest objectiu, es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia, que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació sostenibles que reforcen l’aposta pel creixement compartit.

Juntament amb la donació d’aliments, Mercadona col·labora amb 27 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seves botigues amb murals de trencadís, que elaboren més de 800 persones amb discapacitat intel·lectual.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social és la sostenibilitat. Per a això, disposa d'un Sistema de Gestió Ambiental propi, que es basa en els principis de l’economia circular i està enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica, la gestió de residus, la producció sostenible i la reducció del plàstic.

En aquest sentit, Mercadona, juntament amb els seus proveïdors, treballa en l'Estratègia 6.25 per aconseguir el 2025 un triple objectiu: reduir un 25 % de plàstic, que tots els envasos d’aquest material siguin reciclables i reciclar tot el residu plàstic. A més, treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i en la millora de la qualitat de l'aire a les ciutats mitjançant camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients.

Des de l'any 2011, Mercadona és sòcia del Pacte Mundial de les Nacions Unides per la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció.

Cartell de l'Operació Quilo 2023Cartell de l'Operació Quilo 2023 en una botiga.