Consells útils per protegir-te del sol aquest estiu, com fer servir els protectors solars i evitar riscos

Consells sota el sol

26 de maig de 2021

L'estiu s'acosta i cada vegada passem més temps a l'aire lliure, sota el sol. Per això és indispensable fer servir un protector solar adequat.

Si volem evitar riscos, cal seguir una sèrie de consells per no posar en perill la nostra pell: saber quines són les hores adequades d'exposició, quina quantitat de protector solar cal aplicar i quines zones cal cuidar especialment, utilitzar after sun... en són només alguns.

Protegeix-te del sol sense riscos

Hem elaborat una sèrie de consells sobre protecció solar, perquè aprenguis a prendre el sol amb seguretat i tranquil·litat.

Protegeix-te els 365 dies de l'any

Cal que et protegeixis cada dia, també quan està núvol o sota el para-sol, i especialment a l'estiu. I no només a la platja o a la piscina, també quan practiques esports a l'aire lliure, a la muntanya, quan passeges o mentre prens alguna cosa en una terrassa.

Aplica el protector mitja hora abans de l'exposició solar

És aconsellable aplicar el protector pel cos i el rostre 30 minuts abans de l'exposició solar, i deixar que s’absorbeixi. Cal tenir en compte les zones especialment sensibles (llavis, nas, orelles, clatell, espatlles i peus).

Tornar a aplicar el protector cada 2 hores

Es recomana repetir l’aplicació cada 2 hores, especialment després del bany o la sudoració.

Tria l’FPS (factor de protecció solar) apropiat al teu to de pell

A la platja i a la piscina utilitza un protector solar resistent a l'aigua, per assegurar que la pell estigui protegida en tot moment.

A més, tingues en compte que els nens han de fer servir protecció específica infantil.

Evita exposar-te al sol durant l’interval de més radiació solar (entre les 12 i les 16 hores)

S'aconsella prendre el sol abans de les 12 i després de les 16 hores, i fer-ho de manera gradual.

Utilitza els complements que calgui per protegir-te bé del sol: barret, pareo, para-sol, ulleres de sol...

Si estàs prenent medicació...

Informa’t sobre possibles efectes secundaris de l'exposició solar per evitar reaccions a la pell.

Després de prendre el sol, aplica’t after sun per reparar, calmar i hidratar la pell

Després de l'exposició, és recomanable una dutxa amb aigua temperada o freda per evitar que es ressequi la pell. A continuació, aplica l'after sun.

Recorda que és molt important beure aigua amb freqüència abans, durant i després de l'exposició al sol.

Qualitat dels protectors solars de Mercadona

Els protectors solars de Mercadona protegeixen de la radiació UVA/UVB en compliment de la normativa europea. A més, estan formulats amb textures diferents per adaptar-se a les necessitats de tots els tipus de pell.

Com aplicar els protectors solars i l’after sun

Imagen Texto 1 Consejos bajo el sol

A Mercadona disposem d'una àmplia varietat de protectors solars i cremes postsolars o after sun. Tot seguit, t'indiquem com fer-ne una bona aplicació, segons el tipus de protector.

  • Aerosol: ruixa’t la pell de manera contínua, fins a cobrir cada zona del cos. A continuació, estén el producte amb la mà de manera uniforme, fins que s’absorbeixi. No et ruixis directament la cara: primer ruixa’t les mans amb el producte i després estén-lo sobre el rostre, evitant sempre el contorn d'ulls.
  • Llet: aplica com a mínim 2 dits de crema per cada zona del cos que calgui protegir i com a mínim 1 dit de crema per cada zona del rostre. Estén la crema amb la mà uniformement, fins que la pell l’absorbeixi.
  • Oli: aplica’n com a mínim de 12 a 15 polvoritzacions, segons la zona del cos que calgui protegir. Polvoritza el producte sobre la pell i, tot seguit, estén-lo sempre amb la mà de manera uniforme. La seva textura és seca i d’absorció ràpida.
  • Esprai: aplica’n com a mínim 12 polvoritzacions, segons la zona del cos que calgui protegir, i com a mínim 6 polvoritzacions al rostre. Polvoritza el producte sobre la pell i, tot seguit, estén-lo sempre amb la mà de manera uniforme, excepte a la cara. En aquest cas, polvoritza el producte directament sobre la mà i, seguidament, estén-lo sobre el rostre, evitant sempre el contorn dels ulls.
  • Crema facial: aplica com a mínim 1 dit de crema per zona del rostre i clatell que calgui protegir. Els protectors facials s’han d’aplicar sempre sobre la cara neta i eixuta.
  • After sun: després de l'exposició solar i de la dutxa, aplica after sun per calmar, hidratar i reparar la pell. Així ajudaràs a perllongar el bronzejat i a evitar la descamació.

Falsos mites

Els protectors solars són vàlids d'un any a l’altre

Els protectors solars es regeixen pel PAO, que és el temps en què el producte manté les seves propietats des de l’obertura. Es representa a

l'envàs amb el dibuix d'un pot obert i el nombre de mesos corresponents.

Si faig servir protector solar no em bronzejo

La protecció 100 % no existeix. Encara que ens posem protector solar, sempre hi ha una mica de radiació solar que activa la producció de melanina, sistema de protecció natural de la pell i responsable del color bru.

Amb mascareta no cal fer servir protecció solar

Les mascaretes no impedeixen el pas de tota la radiació solar, de manera que cal protegir-se el rostre sempre.

A l'hivern i els dies ennuvolats no cal protector solar

Els núvols deixen passar part de la radiació ultraviolada. Si ens volem protegir correctament, hem de fer servir un protector solar tot l'any.

Hi ha protectors solars “pantalla total” que bloquegen el 100 % de la radiació

Cap protector solar és capaç de bloquejar el total de les radiacions solars.

La pell morena no necessita protector solar perquè no es crema

Les pells més fosques tenen més facilitat per bronzejar-se, però també pateixen els efectes nocius de l'excés de radiació solar, de manera que també cal fer servir protecció solar sempre.

Altres recomanacions

Coneixes la Línia facial Anti-manchas Deliplus? Descobreix els nostres Tractaments anticel·lulítics per preparar l'estiu.