Et presentem les nostres diferents classes d’arròs i una recepta amb cada una d'elles.

Varietat d'arrossos per cuinar els teus plats favorits

22 de març de 2024

Quin és el teu arròs preferit? Llarg, basmati, integral...? Endinsem-nos en la riquesa i diversitat d'un dels aliments més versàtils i apreciats del món: l'arròs. A Mercadona te n’oferim una àmplia varietat.

Tenim opcions que satisfan tots els paladars, adequades per als plats més diversos: des dels més tradicionals fins a preparacions més innovadores. L'arròs és un ingredient versàtil que s'adapta a qualsevol recepta que et proposis. Te’n suggerim una per cada tipus d'arròs. T’apuntes?

Una recepta amb cada un dels nostres arrossos

Arròs llarg

Cuina amb arròs llarg, una opció lleugera i versàtil. És l'arròs més consumit arreu del món. Un cop cuit, els grans queden despresos i amb una textura consistent, molt apetitosa. Serveix-lo com a guarnició, en amanides refrescants o en receptes de cuina internacional. Atreveix-te a experimentar: hi ha moltes possibilitats!

Arròs llarg estil Pilaf (per a 2 persones)

Variedad de arroces para cocinar tus platos favoritos.

1. Renta 1 got d'arròs llarg fins que l'aigua surti neta.

2. Talla 2 costelles de xai en dauets, posa-hi sal i pebre, i empolsa-hi una mica de canyella i comí.

3. Prepara una cassola amb una mica d'oli, afegeix-hi 2 grans d'all picats i, a continuació, incorpora-hi la carn i enrosseix-la.

4. Ratlla 1 ceba i 3 pastanagues, i afegeix-les a la cassola. Un cop sofregides, afegeix-hi 50 g de mantega i, quan tot estigui cuit, 60 g de panses al gust i 1 clau d'espècia.

5. Afegeix-hi l'arròs esbandit i mescla-ho bé. Posa-hi 500 ml de brou de pollastre ben calent i deixa que bulli. Fes-ho a foc viu durant 10 minuts. Quan gairebé tot el brou s'hagi evaporat, tapa-ho i abaixa el foc al mínim. Cuina-ho 5 minuts més, apaga el foc i deixa-ho que reposi.

6. Serveix-ho en el plat i empolsa-hi unes fulles de menta picada. A punt per gaudir-ne!

Arròs rodó

L'arròs rodó és popular per la seva capacitat excel·lent d'absorció i transmissió de sabors. Et brinda una textura cremosa, perfecta per a plats tradicionals, així com per a receptes que requereixen intensificar el gust dels ingredients. La seva versatilitat en fa un acompanyament ideal per a una àmplia varietat de preparacions culinàries, des de clàssics casolans fins a plats més elaborats. A tu, com t’agrada més?

Arròs amb llet (per a 4 persones)

Variedad de arroces para cocinar tus platos favoritos.

1. Fes bullir 3 L de llet. Talla la pell d'una llimona i afegeix-l’hi, juntament amb 1 canonet de canyella, 2 gotes d’aroma de vainilla i una mica de sal.

2. Incorpora 150 g d'arròs rodó a la llet calenta i remena-ho suaument durant 30 minuts de manera continuada.

3. Afegeix-hi 125 g de mantega i continua remenant uns altres 40 minuts a foc molt baix.

4. Augmenta lleugerament el foc i afegeix-hi 300 g de sucre.

5. Divideix l'arròs en recipients individuals i deixa que es refredi a temperatura ambient.

6. Per decorar-ho, empolsa-hi una mica de canyella en pols abans de servir-ho.

Arròs vaporitzat

Variedad de arroces para cocinar tus platos favoritos.

Un arròs que no es passa i no s'enganxa, no es cova mai. Els grans queden despresos i ofereix una conservació excel·lent, de manera que és perfecte per a amanides, guarnicions i menjars per emportar-se o guardar. A més, com que se n’ha reduït part del midó, no absorbeix tants greixos.

Vols conèixer dues receptes amb arròs vaporitzat?

Arròs basmati

Aquest arròs és una joia culinària coneguda pel seu caràcter aromàtic i els seus grans fins i extrallargs. És una opció exquisida tant per consumir sol com per acompanyar diferents plats. A banda de ser una guarnició excel·lent, funciona d’allò més bé en amanides i receptes de cuina oriental.

Pollastre tikka masala amb arròs basmati (per a 2 persones)

Variedad de arroces para cocinar tus platos favoritos.

1. Talla un pit de pollastre en tires. Salpebra-les i salta-les en una paella amb una mica d'oli.

2. Així que les tires de pollastre estiguin gairebé fetes, afegeix-hi 1 paquet de salsa tikka masala i deixa-ho bullir durant 5 minuts.

3. Bull 250 g d'arròs basmati en aigua salada abundant durant 10 minuts i escorre’l.

4. Serveix el pollastre amb l'arròs. Com a idea opcional, si vols, hi pots empolsar coriandre fresc picat.

Arròs integral

Amb un contingut abundant en fibra, l'arròs integral és una opció més saciant, ja que es digereix més lentament que l'arròs blanc. Aprèn a incorporar aquest ingredient versàtil en els teus plats preferits.

Amanida d'arròs integral amb formatge feta (per a 2 persones)

Variedad de arroces para cocinar tus platos favoritos.

1. Bull 200 g d'arròs integral en aigua abundant. Una vegada cuit (uns 35 minuts de cocció), escorre’l i eixuga’l ràpidament.

2. En un recipient adequat, mescla l'arròs amb 25 g de ruca i 10 cirerols tallats per la meitat.

3. Afegeix-hi un quart de ceba morada tallada a la juliana fina, 1 cogombre tallat a dauets, 3 cullerades d'olives negres partides a rodanxes, 75 g de formatge feta i un toc de menta.

4. Salpebra-ho al gust i amaneix-ho amb oli d'oliva.

Quines altres classes d'arròs pots trobar a Mercadona?

Variedad de arroces para cocinar tus platos favoritos.

Per als dies que tens pressa o si busques més comoditat en les preparacions, posem a la teva disposició altres opcions d'arròs pràcticament a punt per menjar. Només cal escalfar-les a la paella o al microones, i llestos!

  • Vaset d'arròs blanc cuit
  • Vaset d'arròs basmati
  • Vaset d'arròs integral
  • Arròs precuit ultracongelat. Presentat en sis còmodes paquetets individuals, per dosificar-ne la quantitat que et calgui en cada moment.

I si busques alternatives a l'arròs, tasta aquest vaset de quinoa blanca i vermella.

Alguns consells per elaborar l'arròs

Variedad de arroces para cocinar tus platos favoritos.

Amb milers de varietats disponibles, l'arròs ofereix una àmplia gamma de gustos, textures i colors. A més de la seva diversitat culinària, l'arròs és una font excel·lent d'energia, ja que proporciona carbohidrats complexos essencials per a una dieta equilibrada.

Quina és la proporció correcta entre arròs i aigua?

Variedad de arroces para cocinar tus platos favoritos.

Aquest és un dels dubtes típics del cuiner d'arròs inexpert. A l'hora de preparar un arròs, la proporció d'aigua és clau per obtenir resultats òptims, tot i que pot variar segons el tipus d'arròs i les preferències personals. Com a regla general, es recomana el següent:

Variedad de arroces para cocinar tus platos favoritos.

Si parlem de mètodes de cocció, és convenient saber que l'arròs pot preparar-se de diverses maneres, sigui bullit, al vapor o en una olla arrossera. Cada mètode influeix en la textura i el gust de l'arròs, i permet d’adaptar-se a diferents gustos i receptes.

Variedad de arroces para cocinar tus platos favoritos.

Un pas fonamental abans de cuinar l'arròs és rentar-lo adequadament. Aquest procés elimina l'excés de midó de la superfície dels grans, i això evita una textura enganxosa i poc apetitosa. A més, rentar l'arròs sota l’aigua corrent ajuda a eliminar impureses que pugui tenir a causa del processament o l’emmagatzematge a casa. Així, garantim un arròs net i de qualitat per al consum, cosa que contribueix a una experiència culinària més satisfactòria.

Altres recomanacions

T’animes a preparar aquesta paella de carn i verdures? Fes servir arròs rodó, segueix les nostres indicacions i et sortirà boníssim.

Coneixes el tabule oriental de Mercadona? És molt bo i no cal escalfar-lo.

Amb les nostres llavors, pots enriquir els plats del dia a dia. Sèsam, lli, xia... Tasta-les!