Cabecera Arroz Vaporizado

Arròs vaporitzat: l'arròs que no es cova!

22 de març de 2024

Coneixes el nostre arròs vaporitzat? El primer que crida l'atenció és que no es cova i el gra sempre queda molt desprès. Si busques un arròs indicat per a amanides i guarnicions, aquesta és la millor tria. També si et cal per fer menjars per emportar-te o per guardar a la nevera, ja que manté la textura amb el temps i no s'espesseix. No falla mai!

Ho vols conèixer tot sobre l’arròs vaporitzat? Te’n mostrem les característiques principals i et proposem un parell de receptes perquè en gaudeixis al màxim.

Si busques informació sobre altres tipus d'arrossos, en disposem d'una àmplia varietat.

Característiques de l’arròs vaporitzat Hacendado

L'arròs vaporitzat s'obté després de sotmetre l'arròs amb clofolla a un remull de 60 ºC, seguit d'una forta pressió de vapor que n’elimina part del midó. Permet conservar les vitamines i les sals minerals que els arrossos tradicionals perden durant el poliment.

Aquesta tècnica, que es feia de manera artesana en regions com el Pakistan, l'Índia i Birmània, consistia a mullar l'arròs en aigua i després escalfar-lo i eixugar-lo al sol. Es va descobrir que això en millorava la conservació.

L'arròs vaporitzat ofereix un avantatge substancial a l'hora de cuinar-lo. Com et comentàvem, no es cova i no s'enganxa: els grans sempre queden despresos. Com indica l'envàs de l'arròs vaporitzat Hacendado, si abans d'acabar la cocció veus que li falta brou o que l'arròs no està al punt, sempre pots afegir-hi més aigua sense problema i, fins i tot, deixar-lo coure tot el temps que calgui fins que es consumeixi el brou.

A més, l'arròs vaporitzat no absorbeix tants greixos com l'arròs normal a causa de la reducció de part del midó, la qual cosa en fa un arròs més saludable. Té el mateix valor nutritiu i el mateix color daurat que l'arròs integral. Totes dues varietats afavoreixen la funció digestiva.

Dues receptes amb arròs vaporitzat Hacendado

Arròs amb tomàquet, mozzarella i pesto (per a 4 persones)

Arroz con tomate, mozzarella y pesto  con arroz vaporizado de Mercadona

1. Sofregeix en oli d'oliva 120 g de ceba congelada i 20 g d'all congelat, fins que adquireixin un to lleugerament daurat.

2. Afegeix-hi 1 llauna de tomàquet trossejat i 3 cullerades de tomàquet fregit. Continua sofregint-ho.

3. Afegeix-hi 700 ml d'aigua i fes-ho bullir.

4. Incorpora-hi 300 g d'arròs vaporitzat i cuina’l durant uns 15 minuts, fins que quedi cuit.

5. Passat aquest temps, treu-lo del foc i afegeix-hi 50 g de mantega, 60 g de formatge grana padano ratllat al gust i mig pot de tomàquets secs picats. Mescla-ho tot bé i salpebra-ho.

6. Acompanya-ho de 2 mozzarelles de búfala a rodanxes i posa-hi per sobre 6 cullerades de salsa pesto. A punt per servir!

Bol d'arròs amb alvocat i ou (per a 4 persones)

Bol de arroz con aguacate y huevo con arroz vaporizado de Mercadona

1. Bull aigua abundant en una olla i afegeix-hi sal. Cuina-hi 200 g d'arròs vaporitzat durant 15 minuts aproximadament, fins que estigui cuit. Un cop cuit, esbandeix-lo amb aigua freda i cola’l.

2. En un recipient gran, mescla l'arròs amb 1 llauna de blat de moro i 2 tomàquets picats. Condimenta-ho amb 3 cullerades de salsa de soja i pebre al gust.

3. Cuina 4 ous a la planxa en una paella amb una mica d'oli i salpebra’ls.

4. Posa l'arròs en un bol. Pela 2 alvocats, treu-ne el pinyol, talla’ls a rodanxes i col·loca’ls sobre l'arròs. Amaneix-ho amb una mica de llimona, sal, pebre i un rajolí d'oli d'oliva.

5. Afegeix-hi unes rodanxes de ravenets al gust.

6. Col·loca els ous sobre la mescla i empolsa-hi llavors de sèsam i coriandre abans de servir-ho.

Altres recomanacions

Aquí tens tretze receptes per a sopars equilibrats. Algunes les pots preparar amb arròs vaporitzat. Consulta-les!

T’agraden els dàtils? Te’n donem sis receptes.

Descobreix tots els gustos de les nostres salses per dipejar.