Aprèn a preparar tres receptes delicioses amb Tomàquet sec i descobreix les millores de qualitat que hem fet en aquest producte.

Tres receptes delicioses amb Tomàquet sec. N’hem millorat la qualitat!

30 de setembre de 2021

Coneixes el nostre Tomàquet sec hidratat amb oli d'oliva i especiat? És un producte habitual en la cuina mediterrània, una alternativa excel·lent al tomàquet fresc, amb un gust molt característic.

Permet una àmplia versatilitat de consum (salses, amanides, guarnicions, patés...) i uns resultats excel·lents a l'hora de servir-lo a taula. A més, és un producte apte per a vegans.

Millores de qualitat

N’hem millorat la qualitat per oferir un producte amb una millor textura i més apetitós. A més, hi hem incorporat més quantitat d'oli d'oliva per aportar-li més bon gust i olor.

Comprova les millores del nostre Tomàquet sec incorporant-lo als teus plats per donar-los més gust.

Pas a pas per elaborar les nostres receptes amb Tomàquet sec

Sobrassada vegana

Imagen Texto 1 Tomate seco

  • En una batedora, afegeix-hi un pot sencer del Tomàquet sec (oli inclòs), una culleradeta i mitja de pebre vermell dolç, ½ culleradeta de pebre vermell picant, un toc d'all en pols i 60 g d'ametlla molta.
  • Bat-ho tot fins que quedi ben barrejat i amb una textura uniforme.
  • Unta i prepara diferents aperitius:
    • Pa torrat 100 % espelta amb sobrassada vegana i cibulet picat.
    • Pa torrat 100 % espelta amb sobrassada vegana, formatge feta i mel.
    • Minicassoletes de sobrassada amb brots de canonges i olives negres picades.

Amanida amb Tomàquet sec

Imagen Texto 2 Tomate seco

  • En un recipient amb profunditat, disposa-hi tots els ingredients: canonges, ruca, tomàquet sec sencer, nous picades, poma a rodanxes i formatge feta.
  • Amaneix-ho amb una vinagreta utilitzant l’oli del tomàquet, mel i vinagre al gust.

Pasta amb salsa de Tomàquet sec

Imagen Texto 3 Tomate seco

  • Posa aigua abundant a bullir. Quan bulli, afegeix-hi una cullerada sopera de sal i 200 g d'espaguetis. Cou la pasta durant 5 minuts. Reserva aigua de cocció dels espaguetis.
  • Lamina 1 o 2 alls ben prims i posa’ls en una paella (amb el foc apagat) juntament amb ½ bitxo picat ben petit. Afegeix-hi 5 cullerades d'oli, encén la flama a baixa intensitat i espera que els alls ballin.
  • Quan agafin color, afegeix-hi 6 tomàquets secs tallats a tires. Salta-ho un parell de minuts i, a continuació, afegeix els espaguetis escorreguts a la paella.
  • Barreja els espaguetis amb la resta d'ingredients durant 1 minut i afegeix-hi un cullerot de l'aigua de cocció que has reservat. Ofega-ho uns minuts a foc mitjà, fins que obtinguis una textura cremosa.
  • Salta la mescla contínuament a foc mitjà fins que el suc lligui i es torni cremós en la quantitat que vulguis, i la pasta estigui cuita al teu gust. S'hi pot afegir més aigua de la cocció de la pasta, si cal.
  • Quan estigui a punt, afegeix-hi 2 cullerades de julivert picat, remena i emplata.
  • Corona-ho amb parmesà o amb el formatge que més t’agradi.

Altres recomanacions

Dona un cop d'ull a aquestes receptes amb tomàquet natural doble concentrat, tamisat i per sucar.