Et presentem set receptes delicioses amb tomàquet natural doble concentrat, tamisat i per sucar

Et presentem set receptes delicioses amb tomàquet natural doble concentrat, tamisat i per sucar

06 de maig de 2021

Coneixes totes les possibilitats del tomàquet natural de Mercadona? Fes-lo servir per a les salses i els sofregits, com a guarnició de carns i peixos, com a ingredient per als guisats, per a les bases de les pizzes, per sucar les torrades... Té multitud d'usos.

Es tracta d'un dels productes d'alimentació més útils a qualsevol casa, sempre un aliat excel·lent a la cuina. Tot seguit, t'oferim unes quantes idees en forma de receptes, perquè l’aprofitis al màxim.

Quin tipus de tomàquet natural prefereixes?

Tria el tipus de tomàquet natural que més t’agradi, segons la recepta que vulguis fer. Et presentem tres productes diferents de tomàquet natural, amb usos diversos a l'hora de cuinar:

  • Tomàquet doble concentrat: se sol fer servir com a guarniment en sofregits i salses, per potenciar tant el gust com el color dels menjars.
  • Tomàquet tamisat: és un tomàquet natural prèviament pelat i triturat, i passat després per un tamís (que li aporta una textura més densa). S’utilitza bastant com a alternativa natural al tomàquet fregit. Es pot fer servir com a base de pizza, salsa per a pasta o acompanyament. A punt per obrir i consumir.
  • Tomàquet per sucar: tomàquet natural amb oli d'oliva. Tot i que també s'empra per cuinar, està pensat per sucar-hi directament el pa. Obrir i servir.

Segueix el pas a pas de les nostres receptes exquisides amb tomàquet natural

Amb tomàquet doble concentrat

Mongetes amb cloïsses

Imagen Texto 1 Tomate natural

Per a 4 persones

Ingredients:

  • 2 pots de 570 g de mongeta cuita Granja.
  • 500 g de cloïsses fresques.
  • 3 grans d'all.
  • 300 ml de brou de paella de marisc.
  • 200 ml de vi blanc.
  • 100 ml oli d'oliva verge extra.
  • 1 cullerada sopera de concentrat de tomàquet.
  • 1 cullerada de cafè de pebre vermell dolç.
  • Sal.
  • Pebre negre amb molinet.

Pas a pas

1. Escorreu les mongetes i renteu les cloïsses.

2. En una cassola amb oli suau, fregiu-hi els grans d'all laminats. Quan es comencin a enrossir, afegiu-hi les cloïsses i espereu que s'obrin.

3. Un cop obertes, retireu-les de la cassola i incorporeu-hi el vi blanc.

4. Deixeu que s'evapori l'alcohol durant 2 minuts i, a continuació, afegiu-hi el concentrat de tomàquet, el brou i les mongetes. Salpebreu-ho i deixeu-ho bullir uns 5 minuts.

5. Passat aquest temps, afegiu-hi les cloïsses i deixeu-ho 2 minuts més.

Ratatouille

Imagen Texto 2 Tomate natural

Per a 4 persones

Ingredients

  • 500 g d'albergínia.
  • 400 g de carbassó.
  • 500 g de tomàquet natural.
  • 1 cullerada sopera de tomàquet concentrat.
  • Herbes aromàtiques: orenga, farigola, romaní...
  • 200 ml oli d'oliva verge extra.
  • Sal.
  • Pebre negre.

Pas a pas

1. Preescalfeu el forn a 180 ºC.

2. Amb tot l'oli d'oliva i el tomàquet concentrat, feu una barreja fins a aconseguir un oli de tomàquet. Reserveu-lo.

3. Talleu l'albergínia, el carbassó i el tomàquet a rodanxes, sense treure'n la pell. Deixeu l'albergínia durant uns 15 minuts en sal perquè perdi l'acidesa i s'estovi.

4. Poseu les verdures en una plata de forn, alternant-ne una de cada. Un cop la plata estigui completa, salpebreu les verdures i ruixeu-hi l'oli de tomàquet. Acabeu empolsant l'orenga, la farigola i el romaní.

5. Poseu-ho al forn, amb calor a dalt i a baix, uns 20 minuts.

Amb tomàquet tamisat

Bloody Mary sense alcohol

Imagen Texto 3 Tomate natural

Per a 1 persona

Ingredients:

  • 200 g de tomàquet tamisat.
  • Entre 50 i 100 ml d'aigua mineral, segons la densitat desitjada.
  • Tabasco.
  • 1 branqueta d'api.
  • Llimona.
  • Salsa Worcester.
  • Sal.
  • Pebre negre.

Pas a pas

1. Aboqueu en un got el tomàquet tamisat, refredat prèviament. Afegiu-hi l'aigua, la sal, unes gotetes de tabasco, un rajolí de llimona, pebre molt i unes gotes de salsa Worcester.

2. Remeneu-ho amb una branqueta d'api, que també us servirà per decorar. També hi podeu posar glaçons, si us agrada més fred.

Tomàquets farcits de salsa bolonyesa tamisada

Imagen Texto 4 Tomate natural

Per a 7 tomàquets

Ingredients:

  • 7 tomàquets naturals.
  • 250 g de carn picada (barrejada, de porc i vedella).
  • 1 pastanaga.
  • 1 branca d'api.
  • 1 ceba.
  • 250 g de tomàquet tamisat.
  • 150 ml oli d'oliva verge extra.
  • Sal.
  • Pebre negre.

Pas a pas

1. Preescalfeu el forn a 180 ºC.

2. Talleu la ceba, l'api i la pastanaga a la juliana molt fina, i poseu-ho tot a sofregir en una cassola amb oli a foc mitjà.

3. Quan les verdures estiguin fetes al dente, afegiu-hi la carn, remeneu-ho tot, salpebreu-ho i deixeu que es faci uns minuts.

4. Un cop feta la carn, afegiu-hi el tomàquet tamisat, barregeu-ho tot i deixeu-ho coure un parell de minuts més. Reserveu-ho.

5. Talleu la part de dalt dels tomàquets com si fos un barret i buideu-los amb l’ajuda d'una cullera. Deixeu-los cap per avall perquè deixin anar l'aigua. Abans de farcir-los, salpebreu-ne l'interior. Ompliu-los amb l’ajuda de la cullereta.

6. Poseu-los al forn 20 minuts aproximadament o fins que veieu que estan fets.
Opcionalment, podeu posar-hi formatge per gratinar o empolsar-hi formatge parmesà ratllat en acabar.

Mandonguilles amb salsa de tomàquet

Imagen Texto 5 Tomate natural

24 unitats

Ingredients:

  • 1 safata de mandonguilles.
  • 150 g de farina de blat.
  • 150 g de ceba.
  • 2 brics de tomàquet tamisat.
  • 250 ml oli d'oliva verge extra.
  • Sal.
  • Sucre blanc.

Pas a pas

1. Talleu la ceba a la juliana fina i sofregiu-la en un cassó amb una mica d'oli, a foc lent.

2. Quan estigui feta, afegiu-hi el tomàquet, la sal i una cullerada de sucre. Deixeu que es faci uns 10 minuts, sempre a foc molt suau.

3. En una paella poseu oli a escalfar i fregiu-hi lleugerament les mandonguilles, que prèviament haureu enfarinat.

4. Poseu les mandonguilles en una cassola i quan estiguin totes, afegiu-hi el tomàquet ja fet. Deixeu-ho 10 minuts més i llestos.

Amb tomàquet per sucar

Coca de tomàquet, pinyons i pebrot verd

Imagen Texto 6 Tomate natural

Per a unes 6-8 persones

Ingredients:

  • Per a la massa: 70 ml d'aigua, 50 ml d'oli d'oliva verge extra, 50 ml de cervesa, sal i 220 g de farina de blat.
  • Per al farciment: 50 ml d'oli d'oliva verge extra, 250 g de tomàquet per sucar, 25 g de pinyons i 200 g de pebrot verd.

Pas a pas

1. Preescalfeu el forn a 180 ºC.

2. En un bol poseu la farina, feu un forat i incorporeu-hi l'aigua, l'oli, la sal i la cervesa. Barregeu-ho tot amb una cullera i, quan tingueu una massa, passeu-la a la taula.

3. Acabeu de pastar (uns 10 minuts), tirant-hi de tant en tant unes gotetes d'oli per a esponjar-la.

4. Estireu la massa sobre la safata del forn i deixeu que es faci uns 12 minuts.

5. Talleu els pebrots en trossets i ofegueu-los en una paella amb una mica d'oli.

6. Després de 12 minuts d’haver posat la massa al forn, esteneu-hi el tomàquet per sucar, el pebrot i els pinyons.

7. Torneu a posar-la al forn 10 minuts més.

Torrada de pa amb tomàquet per sucar, mozzarella, sardina fumada i ruca

Imagen Texto 7 Tomate natural

Per a 4 persones

Ingredients:

  • 4 llesques de pa d'espelta.
  • 1 mozzarella fresca.
  • 1 safata de sardines fumades.
  • Ruca.
  • Tomàquet per sucar.

Pas a pas

1. Torreu les llesques de pa.

2. Esteneu-hi el tomàquet per sucar.

3. Poseu-hi un o dos talls de mozzarella, una sardina fumada i unes fulles de ruca.

Altres recomanacions

Aprèn a preparar quatre delicioses receptes amb clara d'ou.