Coneixes el nostre Tomàquet sec hidratat amb oli d'oliva i especiat? És un producte habitual en la cuina mediterrània, una alternativa excel·lent al tomàquet fresc, amb un gust molt característic.
Permet una àmplia versatilitat de consum (salses, amanides, guarnicions, patés...) i uns resultats excel·lents a l'hora de servir-lo a taula. A més, és un producte apte per a vegans.
Millores de qualitat
N’hem millorat la qualitat per oferir un producte amb una millor textura i més apetitós. A més, hi hem incorporat més quantitat d'oli d'oliva per aportar-li més bon gust i olor.
Comprova les millores del nostre Tomàquet sec incorporant-lo als teus plats per donar-los més gust.
Pas a pas per elaborar les nostres receptes amb Tomàquet sec
Sobrassada vegana
- En una batedora, afegeix-hi un pot sencer del Tomàquet sec (oli inclòs), una culleradeta i mitja de pebre vermell dolç, ½ culleradeta de pebre vermell picant, un toc d'all en pols i 60 g d'ametlla molta.
- Bat-ho tot fins que quedi ben barrejat i amb una textura uniforme.
- Unta i prepara diferents aperitius:
- Pa torrat 100 % espelta amb sobrassada vegana i cibulet picat.
- Pa torrat 100 % espelta amb sobrassada vegana, formatge feta i mel.
- Minicassoletes de sobrassada amb brots de canonges i olives negres picades.
Amanida amb Tomàquet sec
- En un recipient amb profunditat, disposa-hi tots els ingredients: canonges, ruca, tomàquet sec sencer, nous picades, poma a rodanxes i formatge feta.
- Amaneix-ho amb una vinagreta utilitzant l’oli del tomàquet, mel i vinagre al gust.
Pasta amb salsa de Tomàquet sec
- Posa aigua abundant a bullir. Quan bulli, afegeix-hi una cullerada sopera de sal i 200 g d'espaguetis. Cou la pasta durant 5 minuts. Reserva aigua de cocció dels espaguetis.
- Lamina 1 o 2 alls ben prims i posa’ls en una paella (amb el foc apagat) juntament amb ½ bitxo picat ben petit. Afegeix-hi 5 cullerades d'oli, encén la flama a baixa intensitat i espera que els alls ballin.
- Quan agafin color, afegeix-hi 6 tomàquets secs tallats a tires. Salta-ho un parell de minuts i, a continuació, afegeix els espaguetis escorreguts a la paella.
- Barreja els espaguetis amb la resta d'ingredients durant 1 minut i afegeix-hi un cullerot de l'aigua de cocció que has reservat. Ofega-ho uns minuts a foc mitjà, fins que obtinguis una textura cremosa.
- Salta la mescla contínuament a foc mitjà fins que el suc lligui i es torni cremós en la quantitat que vulguis, i la pasta estigui cuita al teu gust. S'hi pot afegir més aigua de la cocció de la pasta, si cal.
- Quan estigui a punt, afegeix-hi 2 cullerades de julivert picat, remena i emplata.
- Corona-ho amb parmesà o amb el formatge que més t’agradi.
Altres recomanacions
Dona un cop d'ull a aquestes receptes amb tomàquet natural doble concentrat, tamisat i per sucar.