Descobreix tres receptes de salses per a tres plats diferents de carn.

Tres receptes de salses per a plats de carn

27 de octubre de 2023

La tria de la salsa per a un plat de carn pot marcar la diferència i fer que una simple recepta esdevingui una experiència culinària superior. Les salses no solament afegeixen gust sinó també color i textura per complementar l'ingredient principal.

Et suggerim tres salses, una per a cada tipus de carn: carn magra, filet i pollastre farcit. Cadascuna d'elles ha estat seleccionada acuradament per realçar les qualitats organolèptiques de la seva carn corresponent. Amb elles, et convidem a explorar un món de gustos i combinacions que faran que els teus plats de Nadal siguin inoblidables. Ens acompanyes?

Pas a pas per a preparar tres salses per a tres carns diferents

Mostassa amb brandi per a la carn magra

Tres recetas de salsas para tus platos de carne

Ingredients per a 4 persones

  • 1 peça de carn magra en malla.
  • ¼ de ceba dolça.
  • Oli d'oliva.
  • 1 gra d'all.
  • 2 tomàquets de pera.
  • Llorer.
  • Sal.
  • Pebre negre.
  • 50 ml de brandi.
  • 200 ml de nata per cuinar.
  • 50 g de mostassa antiga.

Pas a pas

1. Sofregeix un gra d'all i un quart de ceba dolça tallats ben petits amb una mica d'oli d'oliva suau.

2. Afegeix-hi 2 tomàquets de pera tallats a trossets, llorer, sal i pebre negre acabat de moldre. Incorpora-hi 50 ml de brandi i deixa que l'alcohol s’evapori (15 minuts).

3. Treu el llorer i tritura-ho. Afegeix-hi un bric petit de nata per cuinar i 50 g de mostassa antiga. Remena-ho una mica al foc i serveix-ho.

Caçadora per al filet

Tres recetas de salsas para tus platos de carne

Ingredients

  • 1 filet de porc.
  • 100 g de xampinyons.
  • 3 escalunyes.
  • Oli d'oliva.
  • Sal.
  • Pebre negre.
  • 250 ml de vi negre.
  • 20 g de sucre morè.
  • 1 culleradeta de farina.

Pas a pas

1. Talla 100 g de xampinyons i 3 escalunyes a dauets. Sofregeix l’escalunya amb oli d'oliva. Uns 5 minuts després, afegeix-hi els xampinyons i salpebra-ho.

2. Afegeix-hi 250 ml de vi negre, 20 g de sucre morè i 1 culleradeta de farina. Deixa que l'alcohol s'evapori (20 minuts) a foc suau.

3. Afegeix-hi el suc del filet i serveix-ho (tritura la salsa abans si t’estimes més).

Ametlla i porro per al pollastre farcit

Tres recetas de salsas para tus platos de carne.

Ingredients

  • 1 pollastre farcit. Disponible per la campanya de Nadal.
  • 1 porro.
  • 1 gra d'all.
  • ¼ de ceba dolça.
  • Oli de gira-sol.
  • 250 ml de vi blanc.
  • Romaní.
  • 50 g d’ametlla en pols.
  • Sal.
  • Pebre.
  • 50 g d'ametlla a dauets.

Pas a pas

1. Pela 1 porro, parteix-lo en dues meitats al llarg i talla’l. Talla ben petits 1 gra d'all i un quart de ceba dolça. Sofregeix-ho tot amb oli de gira-sol.

2. Quan agafi color, afegeix-hi 250 ml de vi blanc. Redueix l’alcohol (20 minuts).

3. Afegeix-hi romaní, 50 g d'ametlla en pols i una mica d'aigua. Salpebra-ho. Remena-ho 3 minuts i treu el romaní. Afegeix-hi el suc de la carn, 50 g d'ametlles a dauets i serveix-ho.

Altres recomanacions

Et suggerim unes altres dues receptes de carn amb salses molt interessants: filet ibèric amb cacau 99 % i galta amb porto.

Si vols comoditat sense renunciar a la qualitat, et recomanem tenir verdures congelades sempre a mà.