Quinoa

Tres receptes amb quinoa: aprofita’n totes les propietats i el gust exquisit!

02 de gener de 2024

T’agrada cuina amb quinoa? En els darrers anys, aquest aliment ha guanyat popularitat i cada vegada és més freqüent fer-lo servir en receptes diferents. Les raons? És molt versàtil i té molts beneficis per a la salut.

Tot i que es consumeix com un gra, en realitat la quinoa és una llavor que ha conquerit els paladars gràcies al seu gust únic, amb un toc lleuger de nou i una textura lleugera i esponjosa.

Saps que aquest aliment destaca per ser una de les fonts vegetals més riques en proteïnes? Per això, és ideal per a tota classe de dietes, incloses les vegetarianes i veganes. A més, també és apta per a persones celíaques, com una alternativa als cereals tradicionals, ja que és naturalment lliure de gluten.

D'altra banda, la quinoa és una font excel·lent de fibra, de manera que afavoreix la digestió, i és rica en vitamina B.

Pots consumir quinoa tant per esmorzar com per dinar o sopar: és ideal en sopes, plats principals i amanides. Perquè n’aprofitis els avantatges al màxim i el gust exquisit, et suggerim tres receptes amb aquest ingredient meravellós. No te les perdis!

Preparació

  • Es recomana rentar la quinoa prèviament amb aigua abundant.
  • Fes bullir tres parts d'aigua i afegeix-hi una part de quinoa.
  • Cou-la al gust (aproximadament 10 minuts).

3 recetas con Quinoa, ¡aprovecha todas sus propiedades y su exquisito sabor!

Tres receptes amb quinoa (per a dues persones)

Granola de quinoa, nous i cacau

3 recetas con Quinoa, ¡aprovecha todas sus propiedades y su exquisito sabor!

1. Remulla 200 g de quinoa durant 2 hores en aigua abundant. Cola-la, eixuga-la amb paper de cuina i estén-la sobre una safata amb paper vegetal.

2. Posa la quinoa al forn durant uns 20 minuts, a 160 ºC, més o menys fins que quedi seca i cruixent.

3. Fes bullir 1 cullerada de sucre morè amb aigua durant 1 minut.

4. Mescla molt bé tots els ingredients: la quinoa feta al forn, 200 g de flocs de civada, 150 g d'ametlles laminades, 150 g de nous picades, 1 cullerada de cacau pur, 30 g d'oli de coco, 1 culleradeta de sal i el xarop de sucre que has preparat.

5. Posa-ho tot en una safata de forn folrada amb paper vegetal i enforna-ho durant 20 o 30 minuts.

6. Remena la granola i torna-la a posar al forn 20 minuts més perquè es torri per tot arreu.

7. Quan la granola estigui a punt, treu-la del forn, posa-hi paper vegetal per sobre i pressiona-la lleugerament.

8. Deixa que es refredi i ja en pots gaudir!

Risotto de quinoa amb bolets

3 recetas con Quinoa, ¡aprovecha todas sus propiedades y su exquisito sabor!

1. En una paella, sofregeix ½ ceba dolça i 2 grans d'all picats finament amb un rajolí d'oli. Afegeix-hi 200 g de bolets saltats congelats i salta-ho durant uns 5 minuts. Deixa que els bolets deixin anar l’aigua.

2. Afegeix-hi 1 culleradeta de farigola i 250 g de quinoa prèviament rentada. Mescla-ho a foc mitjà.

3. Afegeix-hi 50 g de salsa de soja i immediatament 100 ml de vi blanc (aproximadament 1 got). Deixa que evapori 2 minuts.

4. Així que s’assequi la quinoa, ves-hi afegint 1 litre d'aigua a poc a poc, remena-ho i deixa-ho cuinar.

5. Quan la quinoa estigui cuita, retira-ho del foc i afegeix-hi 50 g de mantega i 50 g de formatge grana padano ratllat, mentre encara estigui calent.

6. Mescla-ho molt bé, remenant perquè la quinoa quedi molt cremosa.

7. Mentre reposa, afegeix un rajolí d'oli d'oliva en una paella i deixa que s'escalfi bé. Afegeix-hi 200 g de la mescla intensa de bolets frescos i salta-ho.

8. Mescla la meitat d'aquests bolets amb la quinoa i deixa’n la resta per decorar per sobre.

9. Serveix-ho de seguida i empolsa-hi més grana padano ratllat al gust.

Tabule de quinoa

3 recetas con Quinoa, ¡aprovecha todas sus propiedades y su exquisito sabor!

1. Cou 150 g de quinoa en 450 ml d'aigua amb una mica de sal fins que estigui ben cuita. Escorre-la i refreda-la.

2. En un bol posa uns 50 ml d'oli, 1 gra d'all molt picat, el suc i la ratlladura d'1 llimona i una mica de sal.

3. Pica ben petits una mica de julivert i de menta. Talla a daus 1 cogombre rentat i 150 g de cirerols en quarts.

4. Mescla la quinoa amb les verdures i les herbes.

5. Afegeix-hi l'amaniment de llimona i mescla-ho molt bé. Serveix-ho fred.

Altres recomanacions

Descobreix tota la nostra proposta de productes sense gluten aptes per a persones celíaques.

Et donem unes bones idees de consum amb tahina, la pasta de llavors de sèsam procedent de l'Orient Mitjà.

Vols conèixer cinc receptes amb llavors de xia delicioses?