A gairebé tothom li agrada la Tonyina en conserva, sigui en oli d'oliva o al natural, perquè combina amb tot i perquè tenim associat el seu gust exquisit a plats i guisats de la nostra gastronomia que ens encanten.
El consum d'aquest peix blau gaudeix d’una gran popularitat arreu del món, gràcies als diversos beneficis nutricionals i a l’àmplia varietat de preparacions.
La tonyina, un aliment molt versàtil
Què fa de la Tonyina en conserva un dels aliments preferits pel gran públic?
- En primer lloc, cal esmentar el seu gust agradable i intens, i la seva textura inconfusible. Tota una experiència!
- És un producte molt polivalent, que va bé amb tot el que se t’acudeixi: amanides, torrades, entrepans, sandvitxos, crestes i altres plats més elaborats.
- A més, és molt fàcil de preparar i un "fons d'armari" perfecte per al rebost. Sempre en tenim per a qualsevol urgència. Només cal obrir la llauna i fer-nos en un moment un entrepà de tonyina amb olives deliciós o, fins i tot, consumir-la directament de la llauna...
- Es consumeix en qualsevol moment, sigui per esmorzar, dinar o sopar, o com a aperitiu, i en qualsevol situació: a casa, a l'oficina, de pícnic, a la platja...
- És un producte amb un contingut baix en greix saturat i amb una gran aportació d'omega-3.
- Per si tot això fos poc, és un producte econòmic, assequible per a qualsevol butxaca.
Idees de cuina fàcil i ràpida amb tonyina en conserva
El millor de la tonyina és que ens permet múltiples preparacions. Te’n suggerim aquestes tres i et convidem a explorar més possibilitats. La tonyina no s'acaba mai!
- Torrada de tonyina amb alvocat
Sobre una llesca de pa de civada muntem una base de ruca, alvocat a làmines, tonyina, ceba morada crua i llima.
- Amanida de tonyina
Muntem l'amanida amb una base de mongetes blanques i hi tallem tomàquet, ou dur i olives negres. Ho acompanyem amb pastanaga ratllada i tonyina, i hi escampem cibulet.
- Tàrtar de tonyina
Barregem tots els ingredients: arròs cuit, tomàquet, tonyina i alvocat. Ho amanim amb una mica de suc de llima i li donem forma de timbal (podem fer servir un motlle). Ho decorem amb coriandre.
Altres recomanacions
Si també t'agrada el salmó, para atenció a aquests 4 suggeriments de receptes amb Salmó al natural.