Et ve de gust un Gaspatxo de remolatxa? Si hi ha una sopa freda que ve de gust a l'estiu és el gaspatxo. Aquest plat admet nombroses variants; una d'elles és la que s'elabora amb remolatxa, amb el gust típic d'aquesta hortalissa i el seu color tan intens i característic.
Aquesta recepta és molt fàcil de preparar i resulta molt lleugera i refrescant. Apunta-la a la teva llista de receptes favorites per a aquest estiu!
Segueix el vídeo pas a pas de la Recepta de Gaspatxo de remolatxa
Ingredients per a 4 persones:
- 450 g de remolatxa cuita
- 1 kg de tomàquet de pera
- 2 grans d'all
- ½ cogombre
- ½ pebrot verd
- ¼ ceba
- 40 ml d'oli d'oliva
- 40 ml de vinagre de Xerès
- 60 g de mató
- 1 grapadet de nous
- 10 g de sal
Pas a pas:
Si vols seguir el procés amb detall, aquí tens l'elaboració completa d'aquest gaspatxo tan bo:
1. Talleu el tomàquet a trossos.
2. Tritureu els tomàquets a la batedora.
3. Afegiu-hi el pebrot a trossos.
4. El cogombre pelat i tallat.
5. Tot seguit, la ceba i els grans d’all.
6. Per acabar, la remolatxa tallada a trossos.
7. Poseu-hi sal, oli i vinagre.
8. Tritureu-ho tot.
9. Serviu-ho en un recipient i coroneu-ho amb mató i nous.
Altres recomanacions
Si busques receptes refrescants, et recomanem aquesta Sopa freda de meló amb glaçons de llimona i menta.