Unes receptes terroríficament divertides per celebrar Halloween.

Receptes de Halloween: tan bones que fa por!

25 de octubre de 2022

El sopar de Halloween ha de ser divertit, deliciós i aterridor a parts iguals. Vols aprendre a preparar quatre receptes per a una nit sorprenent de rialles horripilants? Serà un sopar inoblidable: tota la família i els amics xalareu d’allò més.

Molt originals, apetitoses i fàcils de preparar, et suggerim receptes salades i dolces perquè hi hagi varietat i pugueu completar el vostre sopar. Propostes per a calzone, dipejar, cremes i pastissos. T'atreveixes amb aquestes receptes?

Quatre receptes de Halloween

Mòmia Calzone

Imagen Texto 4 recetas Halloween 2021

  • En una massa fresca per a pizza, posa-hi el farciment al centre. Deixa els laterals i la zona superior de la massa lliures.
  • El farciment s’ha de compondre del següent: 1 pot de tomàquet natural, 1 paquet de mozzarella, 1 pot de formatge ricotta i unes tires de salami.
  • Als laterals de la massa que has deixat lliures, fes-hi uns talls a manera de tires.
  • Cobreix el farciment amb les tires que has tallat, com si fos un embenat, amb fermesa, però sense pressionar. Decora la zona superior amb tomàquet i rodanxes d'oliva a manera d'ulls.
  • Preescalfa el forn a màxima potència i enforna-ho uns 20 minuts.

Cementiri de natxos

Imagen Texto 1 recetas Halloween 2021

  • En una paella, salta-hi 250 g de carn picada i salpebra-la.
  • Afegeix-hi 1 cullerada sopera d'all en pols i 7 o 8 rodanxes de xilis de Jalapa.
  • Posa ½ bossa de natxos en una safata per al forn i estén-hi la carn condimentada per sobre.
  • Incorpora 1 pot de salsa mexicana damunt la carn i els natxos, i cobreix-ho amb 1 bossa de formatge ratllat.
  • Posa-ho a gratinar durant 60 segons.
  • Quan surti, afegeix-hi 1 pot de guacamole per sobre i estén-lo lleugerament.
  • En 2 tortilles de blat, retalla-hi formes diferents: làpida, arbre, etc.
  • Posa-les al forn fins que s’enrosseixin i, a continuació, decora-les al gust amb colorant alimentari.
  • Posa totes les formes a la superfície i a punt per dipejar!

Crema de carabassa

Imagen Texto 2 recetas Halloween 2021

  • En una cassola, posa-hi 500 g de carabassa pelada, sense llavors i a trossets, juntament amb 1 moniato i 4 pastanagues pelades i a trossos.
  • Afegeix-hi 400 ml d'aigua o de brou de verdures, i deixa-ho bullir fins que estigui cuit.
  • Retira el brou de la cocció i tritura tot el conjunt amb un rajolí d'oli d'oliva i un bon raig de llet de coco. Incorpora l'aigua de la cocció a poc a poc, fins a aconseguir la textura desitjada (més espessa o més lleugera), i rectifica-ho de sal.
  • Serveix la crema en un plat i decora-la amb una espiral de llet de coco, que has de trencar amb un escuradents de manera que sembli una teranyina.

Pastís de carabassa

Receta Tarta de calabaza Mercadona

Per preparar la melmelada casolana de carabassa

Pas a pas

1. Pela 500 g de carabassa i treu-ne les llavors. Trosseja-la en quadrats d'uns 5 cm.

2. Barreja la carabassa amb 150 g de sucre i 50 ml d'aigua, i fes-ho bullir.

3. Quan arrenqui el bull, tapa-ho i abaixa el foc.

4. Cuina-ho a foc baix uns 40 minuts, remenant constantment, i comprova que la melmelada tingui la textura desitjada.

5. Si encara segueix molt líquida o la carabassa no s'ha desfet del tot, continua cuinant-la destapada.

6. Un cop la barreja sigui consistent, tritura-la amb la batedora o el passapuré, fins que quedi una melmelada fina.

7. Es pot seguir aquesta mateixa recepta canviant l'aigua pel suc d'una llimona o el d'una taronja. Es pot accentuar el toc cítric incorporant-hi la ratlladura de la llimona o la taronja abans que comenci a bullir.

8. A aquesta melmelada també li va molt bé un toc especiat. S’hi pot incorporar un canonet de canyella o una beina de vainilla a l'inici de la cocció, que cal retirar abans de triturar. També hi donen un toc refrescant una rodanxa de gingebre, una culleradeta d'anís o, fins i tot, una cullerada de curri.

Per fer el pastís

  • Preescalfa el forn a 180 ºC.
  • Desenrotlla la pasta trencada sobre el seu paper i punxa’n tota la superfície amb una forquilla. Folra un motlle de pastís (d'uns 22 cm de diàmetre) amb la pasta trencada i posa-ho al forn durant 12 minuts. Reserva-ho.
  • En un bol, tritura-hi 300 g de carabassa cuita o feta al forn juntament amb 80 g de sucre, 3 ous, un mica de sal, 1 culleradeta de canyella, ½ de nou moscada, ½ de gingebre i 200 ml de nata.
  • Aboca la barreja sobre la pasta trencada i posa-ho al forn uns 30 minuts. Per comprovar si el pastís està ben cuit, punxa’l amb un ganivet o un escuradents. Han de sortir nets.
  • Cobreix la superfície del pastís amb melmelada de carabassa casolana. Decora’l amb motius de Halloween fets amb xocolata fosa en una màniga de pastisseria.

Altres recomanacions

Com a final de la festa, què et sembla el nostre assortiment de llaminadures i xocolates especial per Halloween?

Et venen de gust aquestes galetes de Halloween amb forma de fantasma? També t'ensenyem a cuinar-les.