Et suggerim cinc receptes amb les nostres melmelades, més enllà de les torrades de l'esmorzar.

Receptes amb melmelades

20 de octubre de 2023

Coneixes la versatilitat que t'ofereixen les nostres melmelades? Gairebé sempre les associem a l'esmorzar i les torrades, però en podem treure molt més profit.

En aquest consell, descobriràs que les melmelades no són solament per als matins. Tampoc són només el complement perfecte per a les receptes dolces. Aquestes conserves tan delicioses també poden donar un toc de gust i creativitat a moments salats.

Prepara’t per explorar noves formes de combinar les melmelades, des d’amaniments per a carns fins maridatges amb fruites i opcions innovadores amb fruita seca. També hi trobaràs capritxos ideals per als moments dolços.

Cinc receptes delicioses amb melmelades, diferents i originals

Torrada de secret ibèric amb melmelada de tomàquet

Receta con mermelada: tosta de secreto ibérico con mermelada de tomate

Aquí tens una recepta que trenca definitivament el mite que les melmelades només funcionen amb receptes dolces. També et poden oferir un contrast deliciós amb carns, peixos, etc.

Ingredients per a dues persones

  • 1 filet de secret de porc blanc
  • 4 llesques de pa
  • 1 pot de melmelada de tomàquet
  • Tros de formatge manxec
  • Ceba fregida
  • Oli d’oliva (quantitat necessària)
  • Sal i pebre

Preparació

1. Cuina el filet de secret en una paella amb una mica d'oli fins que s’enrosseixi.

2. Salpebra’l i talla’l a tires.

3. Torra les llesques de pa.

4. Untar el pa amb la melmelada de tomàquet, posa al damunt el formatge i les tires de secret, i acaba-ho amb ceba fregida.

Rotlle d'ametlla amb melmelada de nabius

Recetas con mermelada: rollo de almendra con mermelada de arándanos

Aquest plat no és només estèticament atractiu, sinó que també és ple de beneficis. Sabies que els nabius tenen un alt poder antioxidant? Són rics en vitamina C, vitamina K i fibra.

Ingredients per a 6 comensals o més

  • 3 ous
  • 2 rovells d'ou
  • 3 clares d’ou
  • 1 paquet d’ametlla laminada
  • 100 g de sucre
  • 40 g de farina de blat
  • Melmelada de nabius

Preparació

  1. ​​Barreja i bat els 3 ous sencers, els 2 rovells, el sucre, l'ametlla molta i la farina.
  2. Bat les 3 clares a punt de neu i afegeix-les a poc a poc a la massa anterior amb moviments envoltants.
  3. Posa la massa sobre una placa de forn amb paper de forn i estén-la per tota la superfície.
  4. Posa-la al forn uns 6 minuts, a 180 ºC.
  5. Treu-la del forn i tomba-la sobre un altre full de paper de forn.
  6. Treu el full de la superfície i sobre aquesta part de la massa estén la melmelada de nabius, sense arribar a les vores.
  7. Amb l'ajuda del paper, ves girant la massa per formar un rotlle i deixa’l refredar.
  8. Un cop fred, retira el paper i serveix.

Poma farcida de melmelada de préssec

Recetas con mermelada: manzana rellena de mermelada de melocotón

Assaboreix unes postres de sempre, amb un toc que hi dona un gust més intens i aromàtic. Per compartir-la en una trobada familiar o per als moments especials en què gaudeixes del dolç.

Ingredients per a 4 persones

  • 4 pomes
  • Melmelada de préssec
  • Suc de taronja acabat d’esprémer
  • Canyella en pols

Preparació

1. Preescalfa el forn a 175 ºC.

2. Renta les pomes i eixuga-les.

3. Treu el cor de la poma i deixa’n un tros per fer un tap a la base i que no s’escapi el farciment.

4. Farceix les pomes amb la melmelada de préssec.

5. Posa les pomes en un recipient apte per al forn.

6. Abocar el suc de taronja a la base i empolsa les pomes amb canyella.

7. Fes-les al forn, més o menys temps segons el punt que t’agradi. Han de quedar tendres.

Calzone dolça amb melmelada de maduixes

Recetas con mermelada: calzone dulce con mermelada de fresa

Una proposta de calzone diferent, dolça en lloc de salada. La combinació de textures, entre la massa de pizza i el farciment suau, és una autèntica delícia. Perfecta per compartir!

Ingredients per a 2 persones

  • 1 base de pizza
  • 50 g de mascarpone
  • 150 g de maduixes
  • 50 g de sucre morè
  • 20 g d'ametlla laminada
  • 1 ou batut

Preparació

1. Preescalfa el forn a 180 ºC.

2. Posa la base de pizza en una safata de forn sobre paper vegetal i estén la melmelada de maduixes sobre la meitat de la massa.

3. Renta les maduixes i treu-ne la tija. Talla-les en quatre trossos.

4. Posa les maduixes damunt la melmelada.

5. A sobre posa-hi el mascarpone i les ametlles.

6. Pinta-ho amb ou batut i posa-ho al forn durant 10 minuts. A mitja cocció, empolsa-hi el sucre morè per caramel·litzar.

7. Deixa-ho refredar i serveix-ho.

Bagel de plàtan i melmelada de pruna i kiwi

Recetas con mermelada: bagel de plátano y mermelada de ciruela y kiwi

Una altra proposta original amb què pots preparar bagels ben versàtils. Un esmorzar o un refrigeri diferents, molt fruiter, que et sorprendrà per la mescla increïble de gustos frescos i el toc exòtic.

Ingredients

  • 4 bagels
  • Crema de cacauet
  • Plàtan
  • Melmelada de pruna i kiwi

Preparació

Farceix el bagel amb una base de crema de cacauet, posa-hi a sobre la melmelada de pruna i kiwi, i acaba-ho amb el plàtan tallat a rodanxes.

Altres recomanacions

En aquesta línia de receptes originals, et suggerim unes propostes amb fruita congelada.

Aprofita que disposes de cireres d'origen Espanya durant tota la temporada i aprèn a preparar aquestes tres receptes.

T'ensenyem a preparar receptes dolces amb l’impulsor.