Aprèn a preparar receptes delicioses amb el nostre impulsor Hacendado.

Aprèn a preparar receptes dolces amb l’impulsor

30 de març de 2023

Amb el nostre impulsor Hacendado pots preparar tota classe de pans de pessic, magdalenes, rosquilles, etc.

Però, en primer lloc, saps quines són les diferències entre l'impulsor i el llevat?

L'impulsor és una mescla química que conté bicarbonat de sodi i àcid que, en humitejar-se i sotmetre’s a temperatura al forn, comença a emetre CO2, i això fa que les masses batudes pugin ràpidament. L'impulsor està indicat per a receptes de rebosteria com les que t'ensenyem en aquest article.

Per la seva banda, el llevat és un fong unicel·lular que s'activa amb l'aigua. S'alimenta dels sucres de la farina i genera CO2, de manera que la massa puja (fermenta). El llevat està indicat per a panificació i masses fermentades, per exemple per elaborar pa, un brioix o un panettone.

T’indiquem tot seguit com elaborar els dolços més deliciosos pas a pas amb el nostre impulsor i t’expliquem quines són les característiques principals d'aquest producte tan útil.

Característiques de l'impulsor d'Hacendado

  • Producte destinat a masses batudes de rebosteria.
  • Sense gluten, apte per a celíacs.
  • Conté 6 sobres de 15 grams cadascun.
  • Cada sobre està indicat per a 500 grams de farina (aquesta mesura pot variar segons el producte que cal elaborar).

Instruccions generals d’ús

  • És important mesclar bé l’impulsor amb la farina perquè quedi homogeneïtzat i ben repartit en la massa final. Abans de mesclar amb els líquids, tamisar-la perquè no quedin grumolls. Així, obtindrem una elaboració esponjosa i airejada.
  • Per a un resultat millor, es recomana no obrir la porta del forn fins als últims minuts de cocció.
  • Una vegada tinguis la massa a punt, deixa-la reposar uns 2-3 minuts abans de posar-la al forn. El resultat final serà una massa més esponjosa.

Les nostres receptes recomanades amb impulsor

Galetes de xocolata i avellana

Recetas con impulsor de Mercadona: Cookies con chocolate y avellanas

1. Preescalfa el forn a 190 ºC.

2. Posa en un bol 350 g de farina, una mica de sal i 15 g d’impulsor (1 sobre). Barreja-ho tot i reserva-ho.

3. En un altre bol mescla 150 g de mantega tallada a dauets i a temperatura ambient, 75 g de sucre morè i 75 g de sucre blanc.

4. Afegeix 1 ou i 1 culleradeta d'aroma de vainilla a la mescla anterior i barreja-ho.

5. Després, afegeix-hi el bol de farina i l'impulsor, a poc a poc tamisant-lo.

6. Afegeix-hi 75 g d'avellanes partides i 100 g de perles de xocolata, i barreja-ho.

7. Treu la massa del bol i acaba de barrejar-ho tot a mà.

8. Forma uns discos de 60 g o menys. Posa’ls 16 minuts al forn, amb espai de separació entre ells.

9. Passat aquest temps, deixa refredar les galetes i llestos.

Magdalenes amb làmines d'ametlla

1. Preescalfa el forn a 180 ºC.

2. En un bol mescla 250 g de farina, 15 g d’impulsor (1 sobre) i una mica de sal.

3. En un altre bol barreja 4 ous amb 100 g de sucre, fins que quedi esponjós.

4. Afegeix-hi 100 g de mantega fosa, 15 g d'extracte de vainilla i 200 ml de nata per muntar. Mescla-ho tot.

5. Afegeix-hi el bol amb la farina tamisada i barreja-ho. Deixa refredar la massa a la nevera durant mitja hora.

6. Omple els motlles de magdalenes fins a 3/4 parts de la capacitat.

7. A sobre de les magdalenes posa 50 g d'ametlla laminada i 30 g més de sucre per decorar.

8. Posa-les al forn 25 minuts, fins que punxis amb un escuradents i surti net. Si no, deixa-les una mica més al forn.

Braç de gitano amb cacau

Recetas con impulsor de Mercadona: Brazo de gitano

1. Preescalfa el forn a 180 ºC.

2. Mescla en un bol 120 g de farina, 15 g de cacau en pols, una mica de sal, 8 g d’impulsor (1 culleradeta i mitja) i reserva-ho.

3. En un altre bol barreja 4 ous amb 150 g de sucre blanc i 50 g de sucre morè, fins que quedi escumós. Afegeix-hi 30 ml d'oli i 30 ml de iogurt. Barreja-ho bé.

4. Incorpora, a poc a poc, el bol de farina i cacau sobre el bol amb l'altra barreja. Remena-ho bé i aboca-ho en una safata de forn amb paper d'enfornar.

5. Posa-ho al forn 15 minuts.

6. Treu el pa de pessic del forn i, un cop temperat, posa’l sobre un drap humit i enrotlla’l. Deixa’l així fins que es refredi del tot.

7. Bat 200 g de crema de formatge amb 50 g sucre i 1 culleradeta d'aroma de vainilla. Després afegeix-hi 100 g de nata per muntar i barreja-ho una altra vegada fins que munti.

8. Desenrotlla el pa de pessic i estén-hi la crema. Deixa lliures les vores per tornar-lo a enrotllar. Decora’l amb cacau empolsat i fruites vermelles.

Banana bread

Recetas con impulsor de Mercadona: Banana bread

1. Barreja 1 ou i 1 rovell amb 150 g de sucre morè.

2. Afegeix a la barreja 80 ml d'oli d'oliva i 1 cullerada d'aroma de vainilla.

3. Aixafa 4 plàtans madurs.

4. Afegeix els plàtans a la barreja anterior, juntament amb la ratlladura de ½ llimona i de ½ taronja.

5. En un bol, tamisa 240 g de farina i afegeix-hi 1 cullerada de canyella, 10 g d’impulsor (2 culleradetes) i una mica de sal.

6. Mescla els ingredients secs dins de la barreja anterior.

7. Quan estigui ben mesclat, afegeix-hi 100 g de perles de xocolata i 70 g de nous trossejades.

8. Posa paper de forn en un motlle i aboca-hi la barreja.

9. Parteix 1 plàtan que no estigui madur per la meitat i posa’l damunt la barreja. Afegeix-hi també alguna perla de xocolata més.

10. Posa-ho al forn a 180 ºC, durant 45-50 minuts.

Rosquilles de Pasqua

Recetas con impulsor de Mercadona: Rosquillas Pascua

1. Posa a escalfar 50 ml d'oli d'oliva i, quan comenci a fumar, retira’l per temperar-lo. Reserva’l.

2. Mescla 400 g de farina amb 10 g d’impulsor (2 culleradetes) i una mica de sal. Reserva-ho.

3. En un bol bat 2 ous amb 100 g de sucre, fins que quedi cremós, i afegeix-hi ratlladura de taronja i de llimona, i 1 culleradeta d'aroma de vainilla.

4. Afegeix-hi l'oli d'oliva que has escalfat abans i 30 ml de suc de taronja. Barreja-ho.

5. Tamisa la farina sobre la barreja anterior i incorpora-la bé.

6. Treu la massa del bol i acaba de pastar-la sobre una superfície enfarinada. Si la massa està toveta, però no s'enganxa a les mans, ja està a punt. Si s’enganxa, afegeix-hi més farina.

7. Posa-la altra vegada al bol i deixa-la reposar tapada, durant mitja hora.

8. Passat aquest temps, fes boletes una mica més grans que una nou (a la paella creixeran). Pressiona’n el centre per fer el forat i deixa-les en una superfície enfarinada.

9. En una paella posa a escalfar oli de gira-sol abundant, a temperatura mitjana-alta. Ves fregint les rosquilles, girant-les fins que s’enrosseixin.

10. Deixa-les en una font amb paper absorbent. Una vegada fredes, arrebossa-les amb sucre i ja les podeu assaborir.

Altres recomanacions

Per a quan no tinguis temps de cuinar, et recomanem les nostres Galetes d'Espelta i Digestive, 0 % sucres afegits.