Amb la primavera arriben els maduixots de temporada a Mercadona. Els seu to vermellós, la seva frescor i la seva versatilitat a l'hora de preparar-los els converteix en la fruita més esperada de l'estació. Els seus valors nutricionals i el seu sabor fan que sigui del gust tant de nens com d'adults.
Maduixots combinats amb sabors dolços i salats
Els maduixots tenen diversos tipus de preparació: amb sucre, suc de taronja o nata. La seva aroma fresca harmonitza tant amb sabors dolços com salats o àcids. Per exemple, amb qualsevol tipus de lacti o amb gelat i fins i tot, de forma menys convencional, amb olis i vinagres com el vinagre balsàmic de Mòdena. A més, són molt saborosos per elaborar una àmplia varietat de pastissos i bescuits.
Els maduixots: fruites que anuncien la primavera
La temporada de maduixots a Espanya comença al febrer i es perllonga fins a maig o juny. Aquesta és l'època més idònia per consumir-los i els pots trobar en la secció de fruita i verdura de Mercadona.
Anima't a provar els maduixots de temporada amb les delicioses formes de preparar-los que hem pensat per a tu. Mira aquest vídeo i veuràs què fàcil és sorprendre als teus convidats.
Si t'agrada seguir les receptes pas a pas, et deixem aquest senzillíssim manual per preparar aquestes quatre elaboracions amb maduixots de temporada:
Maduixots amb sucre
Per a dues persones
Ingredients:
- 250 gr. de maduixots de temporada
- Sucre blanc o bru
Elaboració:
- Neteja i talla els maduixots
- Posa'ls en un bol
- Afegeix sucre al gust i serveix
Maduixots amb suc de taronja
Per a dues persones
Ingredients:
- 250 gr. de maduixots de temporada
- Sucre blanc o bru
- Mig litre de suc de taronja acabat d'esprémer
Elaboració:
- Neteja i talla els maduixots
- Posa'ls en un bol
- Afegeix sucre al gust
- Incorpora el suc de taronja i serveix
Maduixots amb nata muntada
Per a dues persones
Ingredients:
- 250 gr. de maduixots de temporada
- Un envàs de nata muntada (amb o sense lactosa)
Elaboració:
- Neteja i talla els maduixots
- Posa'ls en un bol
- Incorpora la nata muntada
- Serveix en una copa de cristall i decora amb maduixots tallats en forma de bastonets
Maduixots amb vinagre balsàmic de Mòdena
Per a dues persones
Ingredients:
- 250 gr. de maduixots de temporada
- Sucre blanc o bru
- Vinagre balsàmic de Mòdena
- Oli d'oliva
Elaboració:
- Neteja i talla els maduixots
- Afegeix una mica d'oli en una paella
- Salta els maduixots amb una mica de sucre
- Afegeix unes gotes de vinagre balsàmic de Mòdena
- Retira i serveix en un bol
Els maduixots Mercadona de les botigues situades a la Península i Balears procedeixen de Huelva, mentre que a les Illes Canàries també es poden trobar maduixots Mercadona conreats en el propi arxipèlag.
A més, la companyia recolza la campanya "Fruita i Verdura d'aquí i d'ara" del Ministeri d'Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient que recomana el consum de fruita i verdura de manera regular ja que per la seva qualitat, sabor i varietat, aporten vitalitat a l'organisme.
Altres recomanacions
Si t'agrada la xocolata, t'animem a provar la recepta de maduixots amb xocolata i també els maduixots de temporada amb la granola Hacendado o amb gelat de vainilla.