Treu tot el partit de la teva cuina amb aquesta recepta de bacallà a la manera de La Rioja que hem preparat per a tu.

Recepta de bacallà a la manera de La Rioja

28 de març de 2018

Una de les millors maneres de treure profit del bacallà és amb aquesta recepta tradicional de bacallà a la manera de La Rioja. L’elaboració amb ingredients senzills i el seu sabor faran que no només sigui fàcil de preparar, sinó que agradi a tots.​

Ingredients per a 4 persones:

  • 4 lloms de bacallà.
  • 2 cebes grans
  • 3 grans d'all
  • 1 llesca de pa torrat
  • 2 cullerades de tomàquet fregit
  • 5 pebrots de romesco
  • 425 ml d'aigua
  • Farina de blat.
  • Sal
  • Oli d'oliva

Pas a Pas:

Et deixem tot seguit l'elaboració pas a pas del bacallà a la manera de La Rioja:

1. Poseu els pebrots de romesco en remull en aigua durant una hora, aproximadament.

Paso 1 Imagen Receta bacalao a la riojana

2. Talleu la ceba a la juliana i l'all en làmines fines.

Paso 2 Imagen Receta bacalao a la riojana

3. Deixeu escórrer els pebrots, traieu-los tota la carn i reserveu-los.

Paso 3 Imagen Receta bacalao a la riojana

4. Poseu oli d'oliva en una cassola a foc mitjà i ofegueu-hi les cebes trossejades. Quan estiguin transparents, afegiu-hi els grans d'all.

Paso 4 Imagen Receta bacalao a la riojana

5. Incorporeu-hi la carn dels pebrots.

Paso 5 Imagen Receta bacalao a la riojana

6. Tireu-hi el pa esmicolat i afegiu-hi les dues cullerades soperes de tomàquet fregit. Remeneu-ho i afegiu-hi una mica d'aigua i sal. Deixeu coure la salsa a foc lent durant uns 20 minuts.

Paso 6 Imagen Receta bacalao a la riojana

7. Enfarineu els lloms de bacallà. En una paella amb una mica d'oli d'oliva, marqueu els talls un minut per les dues bandes.

Paso 8 Imagen Receta bacalao a la riojana

Paso 8-1 Imagen Receta bacalao a la riojana

8. Passeu la salsa pel passapuré de manera que caigui a la cassola.

Paso 9 Imagen Receta bacalao a la riojana

9. Poseu els lloms de bacallà a la cassola i deixeu-los coure entre 10 i 15 minuts, segons el gruix del peix. No s’ha de coure massa; ha de quedar al punt.

Paso 10 Imagen Receta bacalao a la riojana

10. Rectifiqueu de sal si cal. Es pot decorar amb pebrots escalivats i una branqueta de cibulet. Serviu-ho ben calent!

Paso 11 Imagen Receta bacalao a la riojana

Si ho desitges pots fer aquesta recepta amb bacallà salat, només ho has de dessalar prèviament.

Altres recomanacions

Una altra recepta molt tradicional són els Bunyols de bacallà. Aprèn a preparar-los.

Et proposem una altra recepta de bacallà amb mussolina d'all. Riquíssima!