T'ensenyem a preparar una recepta deliciosa d'ous escumats amb pernil ibèric i patates a rodanxes

Recepta d’ous escumats amb pernil ibèric i patates a rodanxes

26 de octubre de 2023

Aquestes festes, obsequia els teus comensals amb una recepta que barreja tres ingredients bàsics de la nostra gastronomia, però que resulten extraordinaris: ous, pernil i patates. És difícil trobar algú a qui no li agradi aquesta combinació.

Malgrat la simplicitat aparent, aquest plat és una joia culinària que apujarà el nivell de les teves celebracions nadalenques. Cada mos harmonitza gustos i textures a la perfecció. De segur que delectarà els teus convidats. En vols conèixer la recepta?

Segueix el pas a pas de la nostra recepta d'ous escumats amb pernil ibèric i patates a rodanxes

Ingredients

  • 4 ous
  • 4 patates mitjanes
  • 1 ceba dolça
  • 3 grans d’all
  • Herbes aromàtiques: farigola, romaní...
  • 1 paquet de pernil ibèric
  • 1 got de vi blanc
  • Sal en escates
  • Pebre negre
  • 1 cullerada sopera d’oli d’oliva

Pas a pas

1. Pela les patates i talla-les a rodanxes d’uns 3 o 4 mm de gruix. Pela la ceba dolça en tires fines i trenca els grans d’all.

Receta de Huevos poché con jamón ibérico y patatas panadera

2. Posa les patates, la ceba i els alls en una safata de forn. Salpebra-ho i afegeix-hi l’oli d’oliva. Cobreix-ho tot amb paper d’alumini. Posa-ho al forn a 150 ºC durant una hora.

Receta de Huevos poché con jamón ibérico y patatas panadera.

Receta de Huevos poché con jamón ibérico y patatas panadera.

3. Destapa la safata i afegeix-hi el got de vi blanc i les herbes aromàtiques. Apuja la temperatura del forn a 180 ºC i enforna-ho uns 15-20 minuts més, fins que les patates s’enrosseixin.

Receta de Huevos poché con jamón ibérico y patatas panadera.

4. Talla un quadrat de paper de plàstic transparent i unta’l amb oli d’oliva. Folra un bol amb el paper i trenca-hi un ou a l’interior. Afegeix-hi sal en escates i pebre negre acabat de moldre. Tanca’l fent voltes, fins que quedi com una bosseta.

Receta de Huevos poché con jamón ibérico y patatas panadera.

5. Posa les bossetes amb els ous en aigua bullent abundant i cou-los uns tres minuts aproximadament.

6. Munta el plat posant un llit de patates, talls de pernil ibèric per sobre i l’ou escumat. Afegeix-hi pebre negre acabat de moldre al gust.

Receta de Huevos poché con jamón ibérico y patatas panadera.

Consell del xef: abans de la cocció, afegeix tòfona o herbes aromàtiques al paper de plàstic transparent per donar més gust.

Altres recomanacions

Si t’encarregues de les postres, et suggerim aquesta recepta de pa de pessic sense gluten farcit de crema de llimona i fruites del bosc.

Segueix la nostra guia per netejar i organitzar la nevera i el congelador.