La polleta díndia, amb la seva carn tendra i gust delicat, és una de les opcions més populars de les celebracions de Nadal. Et presentem un plat gurmet que, tot i que pot semblar tret d'un restaurant d'alta cuina, és molt fàcil d’elaborar.
El resultat final és un autèntic festí que agradarà molt als teus convidats. Així que posa't el davantal i segueix les nostres indicacions per gaudir d'aquesta experiència gastronòmica.
Segueix el pas a pas de la nostra recepta de polleta díndia al forn amb cremós de patata, bolets i farigola
Ingredients
- 1 polleta díndia. Disponible per la campanya de Nadal.
- 1 kg de patates.
- 1 taronja.
- 1 llimona.
- 3 grans d'all.
- Avellanes torrades.
- Mantega.
- 250 g de bolets saltats.
- Oli d’oliva.
- Sal.
- Pebre negre.
- Farigola.
Pas a pas
1. Elabora una salsa amb 200 g de mantega i el suc i la ratlladura d'una taronja. Unta la polleta díndia amb la salsa.
2. Rosteix la polleta díndia a 180 ºC, com a mínim una hora i mitja, girant-la.
3. Pela les patates i cou-les. Un cop cuites, passa-les pel passapuré -o tritura-les amb una forquilla-, amb una mica de mantega, sal i pebre. Ratlla-hi una mica de pell de llimona.
4. Salta els bolets amb l’all picat i la farigola. Afegeix-ho al puré de patates. Barreja-ho tot bé fins que quedi cremós.
5. Serveix la polleta díndia acompanyada del cremós de bolets. Empolsa-hi les avellanes picades per sobre.
Consell del xef: mentre es rosteix, la polleta díndia ha d'estar sempre hidratada amb el seu suc o, si cal, amb una mica d'aigua.
Altres recomanacions
Una altra bona opció per a un menú de Nadal de carn pot ser aquesta recepta de filet ibèric amb cacau.
Per crear el millor ambient, et suggerim les nostres espelmes perfumades en vas de vidre.