L’ensalada russa és un dels menjars típics de l'estiu. Ara pots preparar aquest plat estrella de les vacances amb la recepta d’Ensalada Russa amb Lluç i Llagostins.
Gaudeix amb la família o els amics d'aquesta recepta d'ensalada russa original i deliciosa, amb productes que podràs trobar a Mercadona: tonyina en oli d'oliva, patata, pastanaga, mongetes verdes, olives, cogombrets, lluç, llagostins i maionesa.
Segueix el vídeo de la recepta d’Ensalada Russa amb Lluç i Llagostins:
Ingredients per a 4 persones:
- 1 filet de lluç congelat
- 100 g de llagostins congelats pelats
- 1 llauna de tonyina en oli d'oliva de 80 g
- 300 g de patata
- 100 g de pastanaga
- 50 g de mongetes verdes
- 50 g de cogombrets i olives
- 1 pot de maionesa
- Sal
- Alls
- Oli verge extra Gran Selecció
Opcional per a la presentació: 1 paquet de puntes de pa Picos Saladitos
Pas a pas:
Per fer aquesta recepta deliciosa d’Ensalada Russa amb Lluç i Llagostins segueix aquest procés pas a pas.
1- Renteu i peleu les patates, les pastanagues i les mongetes tendres i poseu-les a bullir en aigua abundant amb sal.
Temps de cocció recomanats:
- 25-30 minuts per a les patates (segons el tipus de patata).
- 15 minuts per a les pastanagues.
- 15 minuts per a les mongetes tendres.
2- Sofregiu els alls una mica.
3- Afegiu-hi el lluç, assaonar amb sal al gust, sofregiu-lo i reserveu-lo.
4- En la mateixa paella que heu fet el lluç, sofregiu els llagostins que haureu descongelat prèviament. Reserveu els llagostins i retireu els alls.
5- Desfeu les patates i les pastanagues fins que tinguin la textura que més us agradi.
6- Talleu les mongetes a trossets, les olives per la meitat i els cogombrets en trossos ben petits.
7- Barregeu la patata i la pastanaga amb el lluç esmicolat, la tonyina de la llauna, la meitat dels llagostins, les mongetes, la meitat de les olives tallades i la meitat dels cogombrets.
8- Afegiu-hi tres o quatre cullerades soperes de maionesa (al gust) i barregeu-ho tot amb una cullera.
9- Quan estigui ben barrejat, doneu a la massa la forma que vulgueu i poseu-hi una capa de maionesa al damunt, de la manera més uniforme possible.
10- Decoreu-ho amb els llagostins, les mitges olives i els cogombrets restants.
11- Refredeu-ho a la nevera uns quinze minuts i serviu-ho amb Picos Saladitos.
L’Ensalada Russa amb Lluç i Llagostins és un plat deliciós, ideal per compartir-lo amb la família o els convidats aquestes vacances.
Altres recomanacions
El toc dolç per a les postres d’aquest estiu el protagonitzen els nous Gelats de Mercadona. Descobreix els saborosos Mini Nocciola o els irresistibles Cornets Mitjans de Nata amb Galetes de Cacau.
Per acompanyar aquesta recepta deliciosa, res millor que el vi Blancauvas de Mercadona, un vi molt especial que sorprendrà els teus convidats. Pren-lo ben fresquet aquest estiu i gaudeix-ne.