Una barbacoa és un motiu ideal per reunir la família i els amics, aprofitant el bon temps. T'ho fem fàcil per a aquestes trobades: costelles de xai, cansalada viada i botifarra, uns ingredients senzills de preparar i perfectes per treure’n tot el gust a la brasa, amb aquesta recepta de barbacoa de carn i verdures.
Acompanya la carn amb blat de moro o verdures com espàrrecs verds, carabassó o pebrot vermell per crear la barbacoa perfecta. Condimenta-ho tot amb salses que són idònies per a l'ocasió, com ara la salsa barbacoa, la d’estil argentí, la piri-piri o l'allioli.
Ingredients per a 4 persones
- Costelles de xai.
- Botifarra fresca.
- Cansalada viada / Cansalada viada costella (Canàries).
- 1 panotxa de blat de moro cuit.
- Espàrrecs verds.
- Carabassó.
- Pebrot vermell.
- Pebre negre (de molinet).
- Sal grossa.
- Oli d'oliva verge extra.
- Salses al gust: barbacoa, allioli, estil argentí, piri-piri...
Pas a pas:
Si vols preparar una bona barbacoa i sorprendre els teus convidats, segueix el procés pas a pas d'aquesta recepta de barbacoa de carn i verdures.
1. Encén el foc i espera fins que hi hagi brasa.
2. Renta i talla les verdures.
3. Talla el blat de moro i posa-ho tot a la brasa amb una mica de sal i pebre.
4. Posa la carn a la brasa. Salpebra només les costelles i la cansalada viada.
5. Cuina-ho tot pels dos costats, fins que s’enrosseixi.
6. Emplata-ho, amaneix-ho amb una mica d'oli d'oliva i presenta les salses en recipients petits, perquè cada comensal se serveixi al seu gust.
La barbacoa de carn i verdures és una recepta deliciosa, ideal per compartir amb els amics o la família, aprofitant el bon temps.
Altres recomanacions
Per acompanyar aquesta deliciosa recepta de barbacoa, tasta la varietat de vins amb gasosa i sangria, gustos dolços i refrescants.
Mentre els teus convidats esperen que la barbacoa estigui a punt, sorprèn-los amb aquestes salses per dipejar i ofereix el millor aperitiu als teus amics i la família.