Has tastat el tershi? És un paté deliciós que es prepara amb carabassa i all com a ingredients principals. Es tracta d'una recepta molt senzilla que té els orígens en la cuina jueva de Líbia, on és molt popular.
Tot i que no és tan coneguda com l'hummus o el babaganuix , aquesta crema per untar encisa tot aquell que la tasta, per la seva textura melosa, el gust delicat i les qualitats nutritives. És una autèntica joia culinària.
Aquest plat tradicional se serveix com a aperitiu en celebracions i ocasions especials. Destaca per la seva versatilitat i es pot untar en pa, torrades o galetes salades. També es pot fer servir com a salsa per sucar-hi pa de pita o crudités i servir amb envinagrats, olives, etc.
En aquesta recepta, el gust dolç de la carabassa s'equilibra amb espècies com l’all, el comí o el pebre vermell. Si et sedueix la idea, posa fil a l’agulla. T'indiquem els passos que has de seguir per assaborir un tershi casolà de primer nivell. El tindràs a punt en tot just mitja hora.
Pas a pas per preparar la nostra recepta de tershi
Ingredients per a 4 persones
- 4 grans d’all
- Oli d'oliva
- 500 g de carabassa a trossos
- Sal
- 1 culleradeta de pebre vermell dolç de La Vera
- 1 culleradeta de comí molt
- ½ llimona
- 20 g de pebrot escalivat
- 1/2 culleradeta de pebre de Caiena
- Pa de pita
- Comí en gra
Pas a pas
1. Pela els grans d’all i treu-ne el germen. Cuina’ls a foc baix, trossejats, en una olla àmplia amb un rajolí d'oli.
2. Així que els alls caramel·litzin, afegeix-hi la carabassa pelada, neta i tallada a daus. Remena-ho, tapa-ho i cuina-ho a foc baix.
3. Quan la carabassa es comenci a estovar, afegeix-hi les espècies: sal, pebre vermell, comí i el suc de llimona.
4. Mescla-ho constantment perquè la carabassa es vagi desfent, durant 10 minuts.
5. Tritura el pebrot escalivat juntament amb el pebre de Caiena.
6. Afegeix el pebrot a l'olla amb la carabassa. Rectifica-ho de sal i espècies si cal.
7. Escalfa el pa de pita a la torradora, omple’l amb la mescla i empolsa-hi comí en gra.
Altres recomanacions
Si t'agrada dipejar, aquí tens les nostres puntes sense gluten, bastonets fets al forn de gust natural i textura cruixent.
I si ets un amant del gust de la carabassa, t'ensenyem a preparar aquesta crema de carabassa i llenties.