Coneixes el pastís Pavlova? És una recepta clàssica de rebosteria, famosa arreu del món per la seva combinació de gustos, que desborda elegància i atractiu visual.
Tradicionalment es prepara amb nata muntada, però per a aquestes festes et proposem una versió suggeridora: a la nostra recepta, la merenga cruixent s’acompanya de formatge mascarpone i es completa amb la frescor inconfusible de les fruites del bosc.
Un pastís perfecte per a qualsevol ocasió, des d'un sopar íntim fins a una celebració festiva. T’animes a preparar-lo? És fàcil!
Pas a pas per preparar la recepta de Pavlova amb mascarpone i fruites del bosc
Ingredients per a 6 persones
- 6 clares d’ou.
- 300 g de sucre.
- 300 g de mascarpone.
- 1 cullerada de vinagre.
- 2 gotes d'aroma de vainilla.
- 125 g de mores.
- 125 g de nabius.
- 125 g de gerds.
- ½ magrana.
- Menta.
Pas a pas
1. Pinzella les parets d’un bol amb vinagre. Afegeix-hi les clares d'ou i bat-les amb un batedor de barnilles.
2. Quan les clares comencin a escumejar, incorpora-hi l'aroma de vainilla i afegeix-hi el sucre lentament. Bat les clares a punt de neu.
3. Deixa de batre quan la merenga quedi rígida i brillant, i formi pics.
4. A la safata del forn, posa la merenga sobre paper vegetal. Amb una cullera fes un cercle. Deixa al centre un buit per posar-hi el farciment.
5. Fes la merenga al forn, durant 2 hores, a 140 ºC. Després, deixa-la refredar.
6. Omple el buit del centre de la merenga amb el formatge mascarpone i posa-hi a sobre les fruites del bosc, els grans de magrana i unes fulles de menta.
Secret del xef
La millor manera de saber si una merenga està ben batuda és tocant-la amb els dits per comprovar que no es noti el granulat del sucre.
Altres recomanacions
Si busques idees per a preparacions de rebosteria, aquí tens les receptes de pa de pessic sense gluten farcit de crema de llimona i fruites del bosc i la de plum-cake de moniato amb festucs.
Per a altres moments dolços, descobreix les novetats del nostre ampli assortiment de torrons.