Et proposem un consomé amb fonament, un plat de cullera de gust profund i reconfortant. Pot fer un paper excel·lent en el sopar de la nit de Nadal o en el dinar de Nadal, o ser una part important de qualsevol celebració d’aquesta temporada.
La tradició del consomé encarna l'esperit nadalenc, però es pot consumir en qualsevol moment de l'hivern. Aquesta recepta és la tria ideal per als qui volen seguir la tradició del consomé de carn en aquestes dates, però amb un toc renovat.
És molt fàcil de preparar. Treu les olles i posa-t’hi amb la nostra guia pas a pas.
Pas a pas per preparar la recepta de consomé amb mandonguilles i ous de guatlla
Ingredients per a 4 persones
Per al brou
- 1 peu de porc.
- 1 os blanc salat de porc.
- 1 safata de preparat de carn d’olla.
- 1 os de pernil.
- 1 safata de verdures per a l’olla.
- 1 ceba dolça.
- 4 claus d'espècia.
Per a les mandonguilles
- 300 g de carn picada de boví i porc.
- 1 gra d'all.
- ½ got de llet sencera.
- 8 ous de guatlla.
- 2 llesques de pa dur.
- Julivert.
- Sal.
- Farina de blat.
- 1 ou.
- Pebre negre.
Pas a pas
1. En una olla grossa amb 5 litres d'aigua i una mica de sal, posa la carn del preparat d’olla, el peu i els ossos.
2. Quan arrenqui el bull, retira l'escuma de la superfície i cou-ho a foc lent unes 2 hores.
3. Renta i pela les verdures, i talla-les en quarts. Posa-les al brou.
4. Insereix els claus d’espècia a la ceba i afegeix-la també a l'olla. Cuina-ho 1 hora més a foc suau.
5. Mentrestant, cou els ous de guatlla en aigua bullent durant 4 minuts. Reserva’ls.
6. Suca les llesques de pa en llet i aixafa-les amb una forquilla.
7. Talla ben fins l'all i el julivert. Afegeix-ho tot a la carn picada: l’all, el julivert, l'ou i la molla del pa remullat. Salpebra-ho.
8. Mescla-ho molt bé i fes-ne mandonguilles petites. Passa-les lleugerament per farina i reserva-les.
9. Després de deixar refredar el brou, cola’l i rectifica’l de sal. Descarta els ossos i reserva la carn i les verdures per a altres receptes (purés, cremes, croquetes, etc.).
10. Una vegada colat el brou, fes-lo bullir. De seguida, posa-hi les mandonguilles i cou-les tot just 2 minuts.
11. Serveix-ho afegint-hi dos ous de guatlla partits per la meitat per a cada comensal.
Secret del xef
Si vols donar més consistència al consomé, afegeix-hi fideus fins o una pasta que t’agradi. Pot ser fins i tot farcida.
Altres recomanacions
Si vols començar el dinar o sopar amb un plat calent de cullera, et proposem tres receptes de cremes saludables.
T’animes a preparar uns bunyols de bacallà per als entrants?
Per acabar, tasta la nostra mousse de llimona sense gluten, lleugera i refrescant.