Aprèn a preparar aquesta recepta de pastís de mató per acabar el teu menú de Nadal.

Recepta de pastís de mató i formatge suau amb melmelada de nabius

26 de octubre de 2023

Busques unes postres irresistibles per a les celebracions de Nadal? El pastís de mató és una opció versàtil que pot deixar satisfets els teus convidats i posar el colofó perfecte a qualsevol trobada.

En aquesta recepta, la suavitat i la frescor del mató formen un tàndem deliciós juntament amb la dolçor de la melmelada de nabius. La preparació és molt senzilla, només cal que segueixis les nostres indicacions.

Segueix el pas a pas de la nostra recepta de pastís de mató i formatge suau amb melmelada de nabius

Ingredients per a 4 persones

  • 150 g de galetes.
  • 200 g de mató.
  • 150 g de formatge suau.
  • 200 ml de nata.
  • Melmelada de nabius.
  • 100 g de sucre.
  • 60 g de mantega.
  • 3 ous.

Pas a pas

1. Tritura les galetes i barreja-les amb la mantega prèviament fosa.

Receta de Tarta de requesón y queso suave con mermelada de arándanos.

2. En un motlle desmuntable, amb paper vegetal, posa-hi la barreja de la galeta i premsa-la bé fins a formar una base. Cuina-ho durant 5 minuts al forn a 180 ºC.

Receta de Tarta de requesón y queso suave con mermelada de arándanos.

3. Barreja el mató amb el formatge d’untar suau, la nata, el sucre i els ous.

Receta de Tarta de requesón y queso suave con mermelada de arándanos.

Receta de Tarta de requesón y queso suave con mermelada de arándanos.

Receta de Tarta de requesón y queso suave con mermelada de arándanos.

4. Amb una batedora, aconsegueix una crema homogènia i sense grumolls.

Receta de Tarta de requesón y queso suave con mermelada de arándanos.

5. Serveix al motlle amb la base de galeta que havíem preparat.

Receta de Tarta de requesón y queso suave con mermelada de arándanos.

6. Cuina-la durant 30 minuts al forn, a 180 ºC. Ha de quedar torrada per sobre, però que s’onduli. Ha de “ballar” lleugerament en moure-la.

Receta de Tarta de requesón y queso suave con mermelada de arándanos.

7. Serveix amb la melmelada de nabius.

Consell del xef: per obtenir un pastís amb un centre més líquid i cremós, redueix 10 minuts el temps de cocció del pastís i els darrers 5 minuts fes servir la funció gratinador per caramel·litzar-ne la part superior.

Altres recomanacions

Mira totes les postres dolces que pots preparar amb les nostres gelatines: mousse de maduixa, pastís de pinya, pannacotta ...

Busques un plat principal complet? Prova de fer aquesta recepta de tataki de salmó.