Busques unes postres irresistibles per a les celebracions de Nadal? El pastís de mató és una opció versàtil que pot deixar satisfets els teus convidats i posar el colofó perfecte a qualsevol trobada.
En aquesta recepta, la suavitat i la frescor del mató formen un tàndem deliciós juntament amb la dolçor de la melmelada de nabius. La preparació és molt senzilla, només cal que segueixis les nostres indicacions.
Segueix el pas a pas de la nostra recepta de pastís de mató i formatge suau amb melmelada de nabius
Ingredients per a 4 persones
- 150 g de galetes.
- 200 g de mató.
- 150 g de formatge suau.
- 200 ml de nata.
- Melmelada de nabius.
- 100 g de sucre.
- 60 g de mantega.
- 3 ous.
Pas a pas
1. Tritura les galetes i barreja-les amb la mantega prèviament fosa.
2. En un motlle desmuntable, amb paper vegetal, posa-hi la barreja de la galeta i premsa-la bé fins a formar una base. Cuina-ho durant 5 minuts al forn a 180 ºC.
3. Barreja el mató amb el formatge d’untar suau, la nata, el sucre i els ous.
4. Amb una batedora, aconsegueix una crema homogènia i sense grumolls.
5. Serveix al motlle amb la base de galeta que havíem preparat.
6. Cuina-la durant 30 minuts al forn, a 180 ºC. Ha de quedar torrada per sobre, però que s’onduli. Ha de “ballar” lleugerament en moure-la.
7. Serveix amb la melmelada de nabius.
Consell del xef: per obtenir un pastís amb un centre més líquid i cremós, redueix 10 minuts el temps de cocció del pastís i els darrers 5 minuts fes servir la funció gratinador per caramel·litzar-ne la part superior.
Altres recomanacions
Mira totes les postres dolces que pots preparar amb les nostres gelatines: mousse de maduixa, pastís de pinya, pannacotta ...
Busques un plat principal complet? Prova de fer aquesta recepta de tataki de salmó.