Et suggerim una recepta exquisida apta per a celíacs: Cruixent de verdures sense gluten

Recepta de Cruixent de verdures sense gluten

25 de maig de 2020

El 27 de maig vinent se celebra a Espanya el Dia Nacional del Celíac/a, una data que serveix per a donar visibilitat i suport a les persones celíaques.

A Mercadona, com cada any, ens sumem a la commemoració amb la renovació constant dels nostres productes sense gluten, una tasca continua d'innovació i ampliació que reflecteix el nostre compromís amb aquest col·lectiu.

A més, et suggerim una recepta sense gluten deliciosa, apta per a persones celíaques, perquè gaudeixis de l'alimentació i la nutrició que millor s'adapta a les teves necessitats. Una combinació exquisida d'ingredients per a gaudir-ne en dinars o sopars amb la família o els amics.

Segueix el vídeo pas a pas de la Recepta de Cruixent de verdures sense gluten

Ingredients per a 4 persones:

  • Pa ratllat sense gluten
  • 1 ou
  • 1 carabassó
  • 350 g de coliflor
  • Oli de gira-sol suau
  • All granulat
  • Gingebre en pols
  • Alfàbrega
  • Sal
  • 250 ml de maionesa
  • 15 g de ceba vermella
  • Tàperes i cogombrets
  • 250 g de quinoa cuita blanca i vermella

Pas a pas:

Si vols seguir el procés amb detall, aquí tens l'elaboració completa d'aquest plat deliciós.

1. Talleu la coliflor en ramells mitjans i coeu-los uns 10 minuts, en aigua bullent abundant amb sal. Deixeu-los refredar.

Paso 1 Imagen Crujiente de verduras

Paso 2 Imagen Crujiente de verduras

2. Talleu el carabassó a tires.

Paso 3 Imagen Crujiente de verduras

3. Bateu l’ou.

Paso 4 Imagen Crujiente de verduras

4. Prepareu dues mescles diferents: per a la coliflor, barregeu la sal, l'all i el gingebre.

Paso 5 Imagen Crujiente de verduras

5. Per al carabassó, barregeu l'all, la sal i l'alfàbrega.

Paso 6 Imagen Crujiente de verduras

6. Arrebosseu la coliflor amb la seva mescla, passeu-la per l'ou i després pel pa ratllat.

Paso 7 Imagen Crujiente de verduras

Paso 8 Imagen Crujiente de verduras

7. Feu el mateix amb el carabassó tallat i la seva mescla.

Paso 9 Imagen Crujiente de verduras

Paso 10 Imagen Crujiente de verduras

8. Fregiu les verdures en una paella amb oli calent abundant, a temperatura mitjana/alta. Quan estiguin daurades, deixeu-les sobre paper absorbent.

Paso 11 Imagen Crujiente de verduras

9. Per a fer la salsa, talleu ben petits els cogombrets, la ceba vermella i les tàperes. Barregeu-ho amb la maionesa.

Paso 12 Imagen Crujiente de verduras

10. Emplateu les verdures amb una ració de quinoa i la salsa.

Paso 13 Imagen Crujiente de verduras

Altres recomanacions

Ja has decidit les postres? Què et sembla aquesta recepta de Pa de pessic sense gluten farcit de crema de llimona i fruites del bosc?