Per combatre el fred a l'hivern i començar els bons propòsits, apunta't aquesta recepta de Crema de bròcoli amb ametlles i prepara-la a casa. I és que durant els mesos freds venen de gust les cremes calentes i els plats de cullera com aquest.
Gaudeix del gust exquisit del bròcoli combinat amb el de les ametlles triturades, que aporten una textura atractiva a la crema. És una recepta molt original, tan fàcil que la pots cuinar sense cap problema. Només cal que tinguis en compte les nostres indicacions.
Segueix pas a pas la Recepta de Crema de bròcoli amb ametlles
Ingredients:
- 2 bròcolis
- ¼ de ceba
- 50 ml de vi blanc sec
- 40 g d’ametlles
- 2 grans d’all
- 1 llesca de pa integral
- Sal
- Pebre negre amb molinet
- Oli d’oliva
Pas a pas:
1. Peleu la ceba i talleu-la com més fina millor.
2. Piqueu l’all.
3. Renteu el bròcoli i talleu-lo en ramets.
4. En una paella amb una mica d'oli, ofegueu-hi la ceba i l'all. Rectifiqueu-ho de sal i pebre. Incorporeu-hi el vi.
5. Cuineu-ho fins que l’alcohol s’evapori.
6. Bulliu el bròcoli: quan l’aigua arrenqui el bull, deixeu-lo uns 10-15 minuts.
7. Reserveu l’aigua de la cocció.
8. Tritureu el bròcoli juntament amb 30 g d'ametlles, la llesca de pa, una mica de pebre, la ceba amb l’all i 7 cullerots de l'aigua de la cocció. Rectifiqueu-ho de sal. Tritureu-ho fins que quedi una crema més o menys fina, segons el vostre gust.
9. Torreu la resta de les ametlles en una paella amb molt poc oli.
10. Serviu la crema amb les ametlles torrades, un rajolí d'oli d'oliva en cru i escampeu-hi les restes del bròcoli.
Altres recomanacions
Si t’agraden les sopes, t'agradarà també aquesta Recepta de sopa minestrone, ideal per combatre el fred. Si necessites més idees per preparar dinars i sopars, visita la nostra secció de Receptes.