Aprèn a preparar la nostra recepta de bacallà amb mussolina d'all, molt saborosa i saludable.

Recepta de bacallà amb mussolina d'all

28 de març de 2023

T’agrada el bacallà? Saborós i molt versàtil a la cuina, el seu consum augmenta en aquesta època de l'any, sobretot per Quaresma i Setmana Santa. Es pot preparar al forn, en guisats, a la planxa... A tots ens venen al cap plats tradicionals que tenen el bacallà com a protagonista: és un clàssic dels nostres fogons.

Aquest peix blanc presenta un baix contingut en greixos i una bona aportació de minerals (calci, potassi, fòsfor...), vitamines del grup B i àcids grassos omega-3. Per tots aquests motius, és una opció molt recomanable per al teu cistell equilibrat.

T’animes a preparar un suculent bacallà amb mussolina d'all? El pots preparar amb bacallà fresc, al punt de sal o, fins i tot, amb bacallà salat prèviament dessalat per a aquesta recepta.. (Coneix com dessalar el bacallà.)

És molt fàcil i ràpid, i amb aquesta recepta el resultat és immillorable. Tasta-la!

Segueix el pas a pas de la nostra recepta de bacallà amb mussolina d’all

Ingredients per a 4 persones

  • 4 trossos de llom de bacallà.
  • 12 pebrots del piquillo.
  • Oli d'oliva.
  • Oli de gira-sol.
  • 1 gra d'all picat i sense el germen.
  • 2 grans d’all laminats.
  • 1 ou.
  • 1 clara d’ou.
  • Farina de blat.
  • Una mica de sal.

Pas a pas:

1. Sala el bacallà. (Si fas servir bacallà dessalat, no cal seguir aquest pas. Altrament, podria resultar massa salat).

Paso 1: Salar el bacalao

2. Passa el bacallà per farina i fregeix-lo, tomba i tomba, en una paella amb oli d'oliva.

Paso 2: Pasar el bacalao por harina y freír

3. Reserva els lloms de bacallà en paper absorbent i, quan escorri l'oli, en una safata apta per al forn.

Paso 3: Reservar los lomos de bacalao en papel absorbente

4. Prepara una maionesa al got de la batedora amb oli de gira-sol, un gra d'all picat i sense el germen, un ou i una mica de sal.

Paso 4: Preparar una mayonesa en el vaso de la batidora

5. Bat una clara a punt de neu.

Paso 5: Montar una clara a punto de nieve.

6. Amb moviments envoltants, incorpora la clara batuda a la maionesa.

Paso 6: Con movimientos envolventes se incorpora la clara montada

7. Posa una capa de la mussolina d'all sobre cada llom de bacallà i posa-ho al forn a gratinar, preescalfat a 200 ºC, no més de 5 minuts.

Paso 7: Disponer una capa de la muselina de ajo sobre cada lomo de bacalao y llevar al horno

8. Enrosseix dos grans d'all laminats en una paella amb oli i posa-hi de seguida els pebrots del piquillo. Fes-los un parell de minuts fins que alliberin el suc.

Paso 8: Dorar dos dientes de ajo laminados en una sartén

9. Un cop gratinat, treu el bacallà del forn i emplata’l sobre un llit de pebrots del piquillo.

Paso 9: Retirar del horno una vez gratinado y emplatar el bacalao

Altres recomanacions

Has llegit la nostra recepta de bacallà a la manera de La Rioja? És una altra opció excel·lent si t'agrada aquest peix.

En aquesta època de l'any també són tradicionals els bunyols de bacallà. Aprèn a preparar-los.

Vols aprendre uns trucs per cuinar amb coliflor? També combina a la perfecció amb el bacallà.