T’agrada el bacallà? Saborós i molt versàtil a la cuina, el seu consum augmenta en aquesta època de l'any, sobretot per Quaresma i Setmana Santa. Es pot preparar al forn, en guisats, a la planxa... A tots ens venen al cap plats tradicionals que tenen el bacallà com a protagonista: és un clàssic dels nostres fogons.
Aquest peix blanc presenta un baix contingut en greixos i una bona aportació de minerals (calci, potassi, fòsfor...), vitamines del grup B i àcids grassos omega-3. Per tots aquests motius, és una opció molt recomanable per al teu cistell equilibrat.
T’animes a preparar un suculent bacallà amb mussolina d'all? El pots preparar amb bacallà fresc, al punt de sal o, fins i tot, amb bacallà salat prèviament dessalat per a aquesta recepta.. (Coneix com dessalar el bacallà.)
És molt fàcil i ràpid, i amb aquesta recepta el resultat és immillorable. Tasta-la!
Segueix el pas a pas de la nostra recepta de bacallà amb mussolina d’all
Ingredients per a 4 persones
- 4 trossos de llom de bacallà.
- 12 pebrots del piquillo.
- Oli d'oliva.
- Oli de gira-sol.
- 1 gra d'all picat i sense el germen.
- 2 grans d’all laminats.
- 1 ou.
- 1 clara d’ou.
- Farina de blat.
- Una mica de sal.
Pas a pas:
1. Sala el bacallà. (Si fas servir bacallà dessalat, no cal seguir aquest pas. Altrament, podria resultar massa salat).
2. Passa el bacallà per farina i fregeix-lo, tomba i tomba, en una paella amb oli d'oliva.
3. Reserva els lloms de bacallà en paper absorbent i, quan escorri l'oli, en una safata apta per al forn.
4. Prepara una maionesa al got de la batedora amb oli de gira-sol, un gra d'all picat i sense el germen, un ou i una mica de sal.
5. Bat una clara a punt de neu.
6. Amb moviments envoltants, incorpora la clara batuda a la maionesa.
7. Posa una capa de la mussolina d'all sobre cada llom de bacallà i posa-ho al forn a gratinar, preescalfat a 200 ºC, no més de 5 minuts.
8. Enrosseix dos grans d'all laminats en una paella amb oli i posa-hi de seguida els pebrots del piquillo. Fes-los un parell de minuts fins que alliberin el suc.
9. Un cop gratinat, treu el bacallà del forn i emplata’l sobre un llit de pebrots del piquillo.
Altres recomanacions
Has llegit la nostra recepta de bacallà a la manera de La Rioja? És una altra opció excel·lent si t'agrada aquest peix.
En aquesta època de l'any també són tradicionals els bunyols de bacallà. Aprèn a preparar-los.
Vols aprendre uns trucs per cuinar amb coliflor? També combina a la perfecció amb el bacallà.