Una de les millors maneres de treure profit del bacallà és amb aquesta recepta tradicional de bacallà a la manera de La Rioja. L’elaboració amb ingredients senzills i el seu sabor faran que no només sigui fàcil de preparar, sinó que agradi a tots.
Ingredients per a 4 persones:
- 4 lloms de bacallà.
- 2 cebes grans
- 3 grans d'all
- 1 llesca de pa torrat
- 2 cullerades de tomàquet fregit
- 5 pebrots de romesco
- 425 ml d'aigua
- Farina de blat.
- Sal
- Oli d'oliva
Pas a Pas:
Et deixem tot seguit l'elaboració pas a pas del bacallà a la manera de La Rioja:
1. Poseu els pebrots de romesco en remull en aigua durant una hora, aproximadament.
2. Talleu la ceba a la juliana i l'all en làmines fines.
3. Deixeu escórrer els pebrots, traieu-los tota la carn i reserveu-los.
4. Poseu oli d'oliva en una cassola a foc mitjà i ofegueu-hi les cebes trossejades. Quan estiguin transparents, afegiu-hi els grans d'all.
5. Incorporeu-hi la carn dels pebrots.
6. Tireu-hi el pa esmicolat i afegiu-hi les dues cullerades soperes de tomàquet fregit. Remeneu-ho i afegiu-hi una mica d'aigua i sal. Deixeu coure la salsa a foc lent durant uns 20 minuts.
7. Enfarineu els lloms de bacallà. En una paella amb una mica d'oli d'oliva, marqueu els talls un minut per les dues bandes.
8. Passeu la salsa pel passapuré de manera que caigui a la cassola.
9. Poseu els lloms de bacallà a la cassola i deixeu-los coure entre 10 i 15 minuts, segons el gruix del peix. No s’ha de coure massa; ha de quedar al punt.
10. Rectifiqueu de sal si cal. Es pot decorar amb pebrots escalivats i una branqueta de cibulet. Serviu-ho ben calent!
Si ho desitges pots fer aquesta recepta amb bacallà salat, només ho has de dessalar prèviament.
Altres recomanacions
Una altra recepta molt tradicional són els Bunyols de bacallà. Aprèn a preparar-los.
Et proposem una altra recepta de bacallà amb mussolina d'all. Riquíssima!