Treu tot el partit de la teva cuina amb aquesta recepta de bacallà a la manera de La Rioja que hem preparat per a tu.

Recepta de bacallà a la manera de La Rioja

28 de març de 2018

Una de les millors maneres de treure profit del bacallà en salaó és amb aquesta recepta tradicional de bacallà a la manera de La Rioja. L’elaboració amb ingredients senzills i habituals i el seu sabor faran que no només sigui fàcil de preparar, sinó que agradi els teus comensals.

Segueix el vídeo pas a pas de la Recepta de Bacallà a la manera de La Rioja

Ingredients per a 4 persones:

  • 4 lloms de bacallà dessalat
  • 2 cebes grans
  • 3 grans d'all
  • 1 llesca de pa torrat
  • 2 cullerades de tomàquet fregit
  • 5 pebrots de romesco
  • 425 ml d'aigua
  • Farina per a fregits
  • Sal
  • Oli d'oliva

Pas a Pas:

Si t'agrada seguir les receptes pas a pas, et deixem tot seguit l'elaboració completa del bacallà a la manera de La Rioja:

1. Poseu els pebrots de romesco en remull en aigua durant una hora, aproximadament.

Paso 1 Imagen Receta bacalao a la riojana

2. Talleu la ceba a la juliana i l'all en làmines fines.

Paso 2 Imagen Receta bacalao a la riojana

3. Deixeu escórrer els pebrots, traieu-los tota la carn i reserveu-los.

Paso 3 Imagen Receta bacalao a la riojana

4. Poseu oli d'oliva en una cassola a foc mitjà i ofegueu-hi les cebes trossejades. Quan estiguin transparents, afegiu-hi els grans d'all.

Paso 4 Imagen Receta bacalao a la riojana

5. Incorporeu-hi la carn dels pebrots.

Paso 5 Imagen Receta bacalao a la riojana

6. Tireu-hi el pa esmicolat i afegiu-hi les dues cullerades soperes de tomàquet fregit. Remeneu-ho i afegiu-hi una mica d'aigua i sal. Deixeu coure la salsa a foc lent durant uns 20 minuts.

Paso 6 Imagen Receta bacalao a la riojana

7. Mentrestant, renteu i assequeu bé el bacallà.

Paso 7 Imagen Receta bacalao a la riojana

Paso 7-1 Imagen Receta bacalao a la riojana

8. Enfarineu els lloms de bacallà. En una paella amb una mica d'oli d'oliva, marqueu els talls un minut per les dues bandes.

Paso 8 Imagen Receta bacalao a la riojana

Paso 8-1 Imagen Receta bacalao a la riojana

9. Passeu la salsa pel passapuré de manera que caigui a la cassola.

Paso 9 Imagen Receta bacalao a la riojana

10. Poseu els lloms de bacallà a la cassola i deixeu-los coure entre 10 i 15 minuts, segons el gruix del peix. No s’ha de coure massa; ha de quedar al punt.

Paso 10 Imagen Receta bacalao a la riojana

11. Rectifiqueu de sal si cal. Es pot decorar amb pebrots escalivats i una branqueta de cibulet. Serviu-ho ben calent!

Paso 11 Imagen Receta bacalao a la riojana

Com dessalar el bacallà

Abans de preparar aquesta recepta de bacallà a la manera de La Rioja, has dessalar el bacallà en salaó que tenim per a tu a Mercadona.

Aprèn a dessalar-lo amb aquests senzills passos:

1. Cal tallar la peça segons les racions que s’hagin de cuinar.

2. S’ha de rentar amb aigua freda per eliminar la sal de la superfície.

3. Es col·loca en un recipient, amb la pell cap amunt, i s’hi afegeixen tres parts d'aigua per cadascuna de peix.

4. S’ha de posar el recipient a la nevera durant almenys 48 hores i s’ha de canviar l'aigua unes sis vegades en tot el procés.

5. Cal treure l'aigua unes quatre hores abans de consumir-lo, perquè estigui ben esponjós. Si cal, es pot assecar amb un drap net.

Altres recomanacions

Una altra de les nostres recomanacions és la publicació sobre el Peix de Mercadona on parlem de la seva varietat, el preu i la màxima frescor.