L'estiu és una època perfecta per organitzar un àpat divertit a l'aire lliure, amb la família o els amics. Si estàs pensant de fer alguna barbacoa aquest estiu, remata’n la preparació amb una bona selecció de salses amb què tots els comensals es llepin els dits.
Et suggerim combinar les verdures amb cruixent d'avellanes, salsa de plàtan i curri, vinagreta de llima, farigola i pinyons o salsa de iogurt. Quatre salses d'allò més apetitoses que aporten un toc original i irresistible a la barbacoa.
Segueix el vídeo de la Recepta 4 Salses per a la teva barbacoa
Ingredients per a 4/8 persones:
Per a la Salsa Cruixent d'Avellanes
- 50 g de pa integral
- 50 g d'avellanes torrades
- Mig gra d'all
Per a la Salsa de Plàtan i Curri
- 150 g de formatge light
- 15 g de julivert fresc
- 2 plàtans
- Curri al gust
- Gotes de llima
- Sal
Per a la Salsa de iogurt
- 2 iogurts grecs
- 1 cogombre
- Mescla de pebres
- Oli
- Sal
Per a la Vinagreta de Llima, Farigola i Pinyons
- 2 llimes
- 15 g de farigola seca
- 50 g de pinyons ibèrics
- Oli
Per a la barbacoa
- Contracuixes desossades
- Medallons de filet de porc marinat
- Hamburgueses de pollastre de pagès
- Llonganisses de pollastre
- Pebrot vermell
- Tomàquet de pera
- Pastanagues
- Cabdells d'enciam
- Albergínia
- Oli
- Sal
- Carbó vegetal
- Broquetes de fusta
- Pastilles per a encendre el foc
Pas a pas:
Segueix a continuació el pas a pas d'aquesta recepta deliciosa, amb tots els detalls.
Per a la Salsa cruixent d'avellanes
1. Poseu el pa, l'all i les avellanes en una batedora.
2. Tritureu-ho.
Per a la Salsa de Plàtan i Curri
1. Poseu el formatge, els plàtans, la llima, el julivert, el curri i la sal en una batedora.
2. Bateu-ho fins que aconseguiu una salsa homogènia.
Per a la Salsa de Iogurt
1. Talleu el cogombre a daus.
2. Afegiu-lo en un bol amb iogurt.
3. Afegiu-hi pebre, sal i oli.
4. Barregeu-ho.
Per a la vinagreta de llima, farigola i pinyons
1. Daureu els pinyons.
2. Afegiu-los en un bol amb oli.
3. Incorporeu-hi la farigola i la llima, i barregeu-ho.
Per a la barbacoa
1. Enceneu la barbacoa i feu les verdures.
2. Afegiu el Cruixent d'Avellanes als tomàquets.
3. Afegiu la salsa de Plàtan i Curri als cabdells.
4. Peleu l'albergínia i incorporeu-hi la salsa de Iogurt.
5. Amaniu les pastanagues i els pebrots amb la Vinagreta de Pinyons.
6. Saleu el filet i el pollastre.
7. Feu broquetes amb les llonganisses
8. Rostiu la carn fins aconseguir el punt òptim.
9. Serviu-la amb les verdures i les salses.
Altres recomanacions
Què et semblen uns gelats per a després de la barbacoa? Els nostres Gelats Mini Bombó Galetes Cacau són una autèntica delícia.