Substitueix la proteïna de la carn animal amb el nostre seitan.

Seitan: font de proteïna 100 % vegetal

09 de juny de 2022

Coneixes el seitan? Forma part de la teva dieta? Elaborat a base de gluten de blat, és ideal per a persones veganes o que busquin una alternativa proteica d'origen vegetal.

A més de ser ric en proteïnes (24 g de proteïna per cada 100 g), és un producte baix en greixos (1,8 g per cada 100 g) i en hidrats de carboni (2,9 g per cada 100 g). El seu ús a la cuina pot ser d'allò més variat: guisat, fregit, en broquetes, arrebossat, en una bolonyesa, etc.

Manteniment

  • Cal mantenir-lo entre 2 ºC i 8 ºC. Un cop obert, s’ha de conservar tancat i refrigerat, i s’ha de consumir abans de 3 dies.
  • Mida de 200 g per paquet.

Com t'agrada més el seitan?

Com hem avançat, es tracta d'un producte molt versàtil: es pot cuinar d’inifinitat de maneres. El pots prendre en forma de làmines a la planxa, tallat a daus, estofat, picat com en una salsa bolonyesa... Fins i tot el pots aromatitzar amb pebre vermell i all perquè s'assembli al gust del xoriço.

Combina molt bé amb verdures i pasta. Des del punt de vista nutricional, és molt recomanable acompanyar-lo amb llegums, ja que el conjunt aporta un patró d'aminoàcids essencials més complet.

A continuació, et suggerim tres idees exquisides de consum. Segur que tens la teva manera de preparar-lo favorita!

  • Prepara’t uns noodles amb seitan deliciosos. Una recepta nutritiva, exòtica, senzilla i ràpida de preparar, que dona molt bon resultat!

Nueva receta de Seitán, fuente de proteína 100% vegetal

  • Un seitan amb curri acompanyat d'una guarnició d'arròs blanc és un altre dels plaers que no et pots perdre, a més de ser un plat molt complet.

Nueva receta de Seitán, fuente de proteína 100% vegetal

  • Cuina’l en tires o esmicolat, tipus pulled. D'aquesta manera tan apetitosa, et pots preparar un sandvitx diferent o enriquir qualsevol plat.

Nueva receta de Seitán, fuente de proteína 100% vegetal.

Altres recomanacions

Si busques altres alternatives de proteïna vegetal, descobreix totes les possibilitats de la soja texturitzada o del tofu.