Et presentem les nostres tres classes de mojo canari i t'ensenyem a preparar tres receptes amb aquesta salsa.

Mojo canari: el gust de la tradició a les nostres botigues de les Canàries

21 de maig de 2024

Quins plats prepares amb mojo? Molt més que una salsa, és un símbol d'identitat canària i un imprescindible a taula, que et fa sentir la tradició en cada mos.

El mojo és un tresor culinari que captura com poques altres coses l'esperit i l'essència de les nostres illes. Per això, és el protagonista d'innombrables receptes que conquisten els paladars i els cors de locals i visitants.

A Mercadona te n’oferim varietats diferents, elaborades amb ingredients de qualitat i el toc tradicional que tant ens agrada. Només disponibles a les nostres botigues de les Canàries. Perquè acompanyis les papas arrugadas, peixos frescos, carns i altres plats típics, o simplement per afegir-lo als guisats, com el rancho canari, o sucar-hi pa. De qualsevol manera, és deliciós!

T’animes a cuinar amb mojo canari? Segueix les nostres indicacions i uneix-te a nosaltres en aquest viatge per l'autèntica cuina de la nostra terra.

Quin tipus de mojo canari t’oferim?

Mojo canari verd

Si busques una opció fresca i plena de color, opta pel mojo verd. Amb la seva frescor i un to verd vibrant, és una alternativa única al tradicional mojo vermell. Està elaborat a base de coriandre, que hi proporciona una personalitat pròpia i un gust intens d’aquesta herba aromàtica, que no et deixarà indiferent.

A diferència del vermell, el verd prescindeix del pebre vermell, però conserva la base d'oli, vinagre, all, espècies i sal. Has provat d’acompanyar unes papas arrugadas amb aquest condiment? O t'agrada més amb els plats de peix?

Mojo canari vermell

Si prefereixes un gust més potent als plats, aquesta varietat de mojo esdevindrà la teva preferida. A més del pebre vermell, que hi atorga un característic to vermellós viu i un lleuger gust fumat, aquesta salsa s'elabora amb altres ingredients com oli, vinagre, all i sal.

A Mercadona t’oferim dues variants de mojo canari vermell: una de més suau i una altra de més picant, per satisfer tots els gustos i les ocasions. Totes dues són ideals per realçar el gust de les carns rostides o els peixos a la graella, i hi dona un extra d'autenticitat canària.

Tres receptes amb deliciós mojo canari (per a quatre comensals)

Costelles amb panotxa i papas

Costillas con piña y papas con Mojo canario de Mercadona

1. Sala 500 g de costelles i deixa-les reposar a la nevera durant 2 hores.

2. Posa les costelles en una cassola i cobreix-les amb un parell de dits d’aigua. Fes-les a foc lent durant aproximadament 30 minuts.

3. Pela 2 papas mitjanes i talla la panotxa en 3 trossos. Posa les papas pelades i la panotxa a la cassola amb les costelles. Cuina-ho durant uns 30 minuts més, fins que les patates estiguin ben guisades.

4. Reserva el brou del guisat, que podràs fer servir per a altres elaboracions, i serveix-ho tot en una plata, acompanyat de mojo verd abundant.

Escaldón de gofio

Escaldón de gofio con Mojo canario de Mercadona

1. Escalfa un litre de brou de peix fins que arrenqui el bull.

2. En un recipient ampli, posa 200 g de gofio i aboca a poc a poc el brou calent. Mescla-ho suaument amb unes barnilles fins a aconseguir la textura desitjada.

3. Serveix la mescla encara calenta, acompanyada de trossos de ceba vermella. Afegeix-hi una quantitat generosa de mojo vermell suau per sobre. Si t'estimes més un gust més intens, pots optar pel mojo vermell picant.

Per introduir variacions en aquesta recepta, pots fer servir brou de carn (per exemple, el brou de les papas, costelles i panotxa de la recepta anterior). Afegeix-hi ceba, trossos de costella esmicolada i, si et ve de gust, quadradets de formatge blanc, a més del mojo vermell.

Papas arrugadas

Papas arrugadas con Mojo canario de Mercadona

Les papas arrugadas són pura tradició, una de les nostres preparacions més emblemàtiques. Per acompanyar-les, qualsevol de les nostres tres classes de mojo és una opció excel·lent. L'ideal és servir les tres varietats amb les papas, perquè cada comensal les pugui assaborir amb el seu mojo favorit.

1. Renta bé 500 g de papas petites sota l'aixeta.

2. Posa les papas en una olla prou gran per evitar que s'amunteguin i cobreix-les amb sal grossa (la sal ha d'estar humida perquè s'adhereixi bé a la pell de les papas).

3. Cobreix-les amb aproximadament 2 litres d'aigua i cuina-les a foc mitjà uns 20 minuts, fins que estiguin ben cuites.

4. Retira l'aigua sobrera i torna a posar l'olla al foc, movent-la perquè les papas saltin.

5. Continua cuinant-les uns minuts més, movent l'olla, fins que la pell de les papas quedi blanquinosa, arrugada i seca.

6. Serveix les papes acompanyades de les tres classes de mojo, perquè cadascú triï la seva preferida.

Altres recomanacions

Tria l’arròs favorit per a les teves receptes entre la nostra àmplia varietat: llarg, rodó, basmati, integral, vaporitzat...

T’agraden les creps? Tasta-les per esmorzar, per postres o quan t'estimis més.

Aprèn a preparar uns tacos mexicans amb l'autèntic gust de Mèxic.