Menú setmanal sense gluten per a persones celíaques. Suggeriments d’esmorzars, dinars i sopars.

Les millors idees per a un menú setmanal sense gluten

12 de maig de 2023

Cada dia renovem el compromís amb les persones celíaques. El nostre assortiment de productes sense gluten continua creixent: en tenim ja 1.550 referències. Al mateix temps, col·laborem amb les principals associacions de celíacs del nostre país.

El 16 de maig és el Dia Internacional del Celíac. A banda de contribuir a fer visible la malaltia, a Mercadona volem fer-t’ho més fàcil a l’hora de planificar els àpats amb aquesta proposta de menú setmanal sense gluten. Pren nota i assaboreix aquestes receptes delicioses!

Les millors idees per a un menú setmanal sense gluten.

Esmorzars

Dilluns

Torrada sense gluten amb formatge fresc cottage, alvocat, cirerols i llavors.

Las mejores ideas para un menú semanal sin gluten.

Dimarts

Torrada de pa de fogassa sense gluten amb hummus, canonges i tomàquets secs.

Las mejores ideas para un menú semanal sin gluten.

Dimecres

Torrada de pa de fogassa sense gluten amb ous remenats, xampinyons i pebre negre molt,

Las mejores ideas para un menú semanal sin gluten.

Dijous

Coquetes d'arròs amb crema de cacauet, plàtan i nabius.

Las mejores ideas para un menú semanal sin gluten.

Divendres

Torrades sense gluten amb salmó, ou dur, alvocat i cibulet.

Las mejores ideas para un menú semanal sin gluten.

Dinars

Pastís salat de tomàquet

Las mejores ideas para un menú semanal sin gluten.

1. Talla 3 tomàquets de pera en rodanxes i 200 g de cirerols per la meitat.

2. Mescla 125 g de formatge de cabra, 1 cullerada de llet, 150 g de ricotta, ½ cullerada de cibulet, una mica de pebre negre molt i ratlladura de llimona.

3. Preescalfa el forn a 180 ºC.

4. Estén 1 massa de pasta de full sobre una safata amb paper de forn i aboca-hi damunt la mescla de formatges.

5. Disposa-hi damunt els tomàquets, sala-ho, afegeix-hi un rajolí d'oli i acaba-ho amb ½ cullerada més de cibulet i orenga.

6. Pinta les vores de la pasta de full amb 1 ou batut.

7. Posa-ho al forn a 180 ºC uns 20 minuts, fins que les vores s’enrosseixin.

Noodles amb cues de gamba, espàrrecs i bolets

Las mejores ideas para un menú semanal sin gluten.

1. Bull 150 g de noodles durant 2 minuts.

2. En una paella amb una mica d'oli, salta 1 paquet de bolets i afegeix-hi 125 g d'espàrrecs tallats a trossets, 125 g de cues de gamba i 1 gra d'all picat.

3. En aquesta mateixa paella amb tots els ingredients, afegeix els noodles cuits i salsa de soja sense gluten al gust.

4. Un cop ben integrada la salsa, serveix-ho amb 20 g de cacauets picats per sobre.

Amanida de canonges, cireres i burrata

Las mejores ideas para un menú semanal sin gluten.

1. Salta en una paella 40 g de bacó, fins que s’enrosseixi. Reserva’l en paper absorbent per desgreixar-lo.

2. Parteix algunes cireres per la meitat i treu-ne el pinyol.

3. Torra 2 cullerades de llavors lleugerament en una paella sense oli.

4. Prepara l'amanida amb un llit de canonges (uns 100 g), 1 burrata al centre, el bacó, les cireres i les llavors.

5. Amaneix-ho amb oli i sal, i serveix-ho.

Espaguetis a la carbonara amb bolets

Las mejores ideas para un menú semanal sin gluten.

1. Salta 250 g de bolets en una paella àmplia amb un rajolí d'oli durant uns 10 minuts.

2. Posa a bullir 200 g d’espaguetis en aigua salada abundant.

3. Mentrestant, bat 3 rovells i mescla’ls amb 40 g de parmesà i pebre negre acabat de moldre.

4. Quan els espaguetis portin uns 6 o 7 minuts de cocció, cola’ls i mescla’ls amb cura amb els bolets saltats.

5. Amb els espaguetis ja fora del foc, afegeix-hi la mescla d'ou i formatge i remena-ho molt bé, amb molta cura per evitar que els espaguetis es trenquin.

6. Serveix-ho i acaba-ho amb grana padano acabat de ratllar i pebre negre abundant.

Nyoquis de formatges farcits i gratinats

Las mejores ideas para un menú semanal sin gluten.

1. Salta 2 grans d’all sencers i pelats en una paella amb una mica d'oli.

2. Mescla 300 g de tomàquet trossejat amb el seu suc i afegeix-lo a la paella amb l'all. Salpebra-ho i deixa-ho reduir uns 10 minuts a foc suau.

3. Trosseja 70 g de mozzarella en daus i posa els trossos en un colador. Pressiona’ls perquè perdin part de l'aigua.

4. Cou 400 g de nyoquis durant 2 minuts en aigua bullent i cola’ls.

5. Retira els alls del tomàquet i afegeix-hi 1 culleradeta d'orenga i els nyoquis.

6. Afegeix la meitat de la mescla de formatges [JA1] als nyoquis.

7. Unta amb una mica de mantega un recipient apte per al forn i posa-hi els nyoquis. Corregeix-ho de sal, cobreix-ho amb una capa lleugera de tomàquet i empolsa-hi la resta de formatges[JA2] .

8. Posa-ho al forn i gratina-ho 10 minuts a 250 ºC.

Sopars

Ensalada de pollastre i alvocat

Las mejores ideas para un menú semanal sin gluten.

1. Pica 4 cogombrets molt fins i 1 alvocat en daus d'uns 3 centímetres.

2. Mescla 140 g de pollastre a tires amb 100 g de formatge crema, els cogombrets picats, ½ pot de blat de moro dolç i l'alvocat trossejat.

3. Es pot servir a la pell mateixa de l'alvocat i acabar-ho amb blat de moro dolç, coriandre picat, un rajolí d'oli d'oliva i puntes de pa sense gluten per acompanyar.

Llobarro amb pèsols i salsa d’espinacs

Las mejores ideas para un menú semanal sin gluten.

1. Escalda els espinacs 15 segons en 1 litre d'aigua bullent. Posa’ls de seguida en un recipient amb aigua i glaç per refredar-los.

2. En una paella, enrosseix 1 gra d'all picat i ½ ceba dolça picada. Quan blanquegin, afegeix-hi 150 ml de vi blanc i deixa que evapori l'alcohol.

3. Afegeix 150 g d'espinacs escaldats a la batedora juntament amb el suc de mitja llimona i el sofregit d'all, ceba i vi blanc, i tritura-ho ben fi. Passa-ho per un colador i extreu-ne tots els sucs.

4. En una paella amb un rajolí d'oli, salta 3 cullerades de pèsols remenant-los de tant en tant fins que es descongelin. Afegeix-hi la salsa colada d'espinacs i escalfa-ho tot.

5. Si la salsa verda t’agrada més espessa, dissol una cullerada de farina fina de blat de moro en una mica d'aigua freda i afegeix-l’hi.

6. En una safata apta per al forn, posa 2 lloms de llobarro salats i untats d’oli sobre paper vegetal. Posa’ls al forn a 180 ºC, durant 10 minuts.

7. Posa els lloms de llobarro ja cuits a la salsa, mescla’n els sucs i emplata-ho.

8. Acaba amb la ratlladura de ½ llimona.

Hamburguesa de tonyina

Las mejores ideas para un menú semanal sin gluten.

1. Bat 1 ou i afegeix-hi 2 cullerades de pa ratllat sense gluten.

2. Trosseja 250 g de tonyina a daus i tritura’ls lleugerament a la batedora: han de quedar fins, però sense que quedi una pasta.

3. Mescla la tonyina salpebrada i l'ou batut, 1 cullerada de ceba en pols, una altra de gingebre en pols i 2 culleradetes de salsa de soja. Deixa-ho reposar a la nevera un parell d'hores.

4. Forma dues hamburgueses i fes-les en una paella amb un rajolí d'oli durant 3 minuts per cada banda, aproximadament.

5. Es pot acompanyar de patates palla i un ou a la planxa o bé servir sobre pa d'hamburguesa sense gluten.

Mongetes amb pernil i ametlles

Las mejores ideas para un menú semanal sin gluten.

1. Cou les mongetes entre 8 i 10 minuts en una cassola amb 1 litre d'aigua bullent. Reserva part de l’aigua de cocció.

2. En una paella sense oli, torra 20 g d'ametlles laminades i reserva-les.

3. A la mateixa paella amb una mica d'oli, ofega ½ porro i ½ ceba tallats molt fins. Salpebreu-ho i ofega-ho uns 8 minuts.

4. Afegeix-hi 80 g de dauets de pernil i remena-ho un parell de minuts. Afegeix-hi de seguida les mongetes i mescla-ho bé.

5. En uns 100 ml d'aigua de cocció, dilueix 1 cullerada de farina fina de blat de moro i afegeix-la a les mongetes.

6. Fes-ho bullir fins que la salsa s’espesseixi.

7. Reparteix les ametlles laminades i serveix-ho.

Pernilets de pollastre amb cervesa

Las mejores ideas para un menú semanal sin gluten.

1. En una olla amb oli, sofregeix 600 g de pernilets de pollastre salats fins que s’enrosseixin. Reserva’ls.

2. En el mateix recipient, afegeix 1 ceba dolça tallada a la juliana molt fina. Salpebreu-ho i ofega-ho 10 minuts.

3. Afegeix-hi els pernilets de pollastre, remena-ho i incorpora-hi 2 llaunes de cervesa.

4. Deixa-ho reduir a foc mitjà, fins que es formi una salsa suculenta.

5. Emplata-ho acompanyat de puré de patates de guarnició.

Altres recomanacions

A la nostra secció de receptes trobaràs altres opcions de receptes aptes per a celíacs, com aquestes: pizza sense gluten i cruixent de verdures sense gluten.

Acompanya els teus plats amb aquestes puntes de pa sense gluten cruixents.

Recorda’t d’incorporar fruita seca al teu cistell equilibrat. Per exemple, les nostres varietats de festucs: torrats sense sal i pelats al natural. Tots dos sense gluten.