Descobreix els cinc tipus de cebes que hi ha a Mercadona i els seus usos més habituals a la cuina.

Els nostres cinc tipus de cebes i els seus usos més habituals a la cuina

07 de setembre de 2022

La ceba és un aliment fonamental de la nostra gastronomia que serveix per preparar les receptes més variades.

Saborosa i versàtil, té moltes propietats nutritives: és diürètica, ja que es compon d’aigua en un 90 %, digestiva i depurativa... Una opció perfecta per cuidar la teva salut i incloure-la al teu cistell equilibrat.

Una altra de les seves característiques més atractives és que n’hi ha de diferents tipus, amb gustos i usos diferents a la cuina. Saps quants tipus de cebes tenim a Mercadona? Continua llegint!

Cinc tipus de cebes a la teva disposició, perquè gaudeixis d’aquest aliment tan saludable

Tot i que segons la zona geogràfica tenim més o menys tipus de cebes, us volem explicar les característiques de les cinc més habituals: ceba groga, ceba dolça, ceba vermella, escalunya i ceba tendra. Quina t'agrada més? És difícil triar, sobretot perquè presenten diferències en el gust i cadascuna té un ús recomanat a l'hora de cuinar.

Ceba groga

Cebolla amarilla de Mercadona

  • S'empra per cuinar i no se sol consumir crua, ja que té un gust més intens.
  • És ideal per cuinar sopes, guisats i salses.
  • El nostre suggeriment: tallarines amb salsa de ceba, nata, mantega, llet, sal i pebre blanc. Una combinació harmònica d'ingredients d'inspiració italiana. Les propietats de la ceba complementen els carbohidrats que aporta la pasta i el condiment saborós de la resta d'ingredients.

Ceba dolça o blanca

Cebolla dulce o blanca de Mercadona

  • Es pot consumir tant crua com cuinada. De fet, és el tipus de ceba que prefereix molta gent, ja que té un gust menys intens.
  • És perfecta per a receptes com anelles de ceba, ceba ratllada, escalivades, amanides...
  • El nostre suggeriment: escalivada amb albergínia, pebrots vermells, tomàquet, ceba dolça, oli, sal i espècies al gust. Una recepta típica mediterrània, baixa en calories, perfecta per a dietes vegetarianes i veganes. L'albergínia, el pebrot vermell i el tomàquet també ofereixen una aportació vitamínica elevada i són rics en fibra i minerals, de manera que la seva combinació amb la ceba és molt saludable.

Ceba vermella o morada

Cebolla roja o morada de Mercadona

  • És la ceba que més pica en cru.
  • Pel seu color tan intens, se sol consumir crua per donar un toc de color als plats, però si hi volem donar un toc dolç es pot cuinar.
  • Indicada per a receptes com guacamoles, envinagrats, amanides, sandvitxos, vinagretes, hamburgueses...
  • El nostre suggeriment: per aconseguir aquest toc més dolç, pots preparar aquest pastís de carabassó, albergínia, tomàquet i ceba vermella o morada. Un pastís salat vistós de gust boníssim, baix en calories, que suma a les propietats de la ceba les d'altres diürètics naturals, com el tomàquet i el carabassó, juntament amb la riquesa nutricional de l'albergínia.

Escalunya

Chalota de Mercadona

  • S'empra principalment per a guarnicions de peixos i carns, o com a condiment.
  • La manera més comuna de cuinar-la sol ser al forn, sigui rostida o caramel·litzada.
  • El nostre suggeriment: espatlla de xai amb el suc del rostit, patates i escalunyes. Una autèntica delícia. La guarnició de patates i escalunyes fetes al forn amb el suc xai és insuperable, un complement magnífic per a la carn.
  • Aquest producte el tenim disponible a les nostres botigues només durant el període de Nadal.

Ceba tendra

Cebolla tierna de Mercadona

  • És la més fresca de totes i la que conté més aigua. A més, és més suau i té un gust menys intens.
  • La majoria de gent la fa servir crua per a les amanides, però també és habitual cuinar amb ella, ja que és un producte més fresc i de gust menys potent.
  • El nostre suggeriment: us proposem aquesta amanida de bonítol, ceba tendra, taronja i tomàquet, condimentada amb una vinagreta de taronja. Una recepta lleugera i refrescant, de gust exquisit. Molt interessant la barreja de proteïnes, greixos saludables (omega-3), vitamines i minerals del bonítol amb les propietats diürètiques i digestives de la ceba, i el toc àcid i ric en vitamina C de la taronja.

Aquests són els tipus de cebes que pots trobar a les nostres botigues, però també venem altres formats de ceba molt interessants per fer-te la vida més fàcil a l'hora de preparar els teus menús i perquè puguis donar més versatilitat a les receptes:

  • Ceba trossejada ultracongelada. És molt bona i té les mateixes propietats que la ceba fresca. Amb aquest producte, estalviaràs molt de temps a la cuina.
  • Ceba fregida. El condiment perfecte per acabar els teus plats i donar-los el toc cruixent que no falla mai.
  • Ceba caramel·litzada. Si el que busques és un punt més dolç en les teves preparacions, no et pots perdre aquest producte.

Altres recomanacions

Coneixes la nostra varietat de begudes vegetals? Font de benestar, baixes en sucres i indicades per a tot tipus de dietes: de civada, avellana, soja calci, soja zero, soja i vainilla, arròs, ametlles...

Completa els teus esmorzars amb els cereals més saludables per a una alimentació equilibrada.