Descobreix les nostres varietats diferents de bastonets de pa fets al forn i totes les possibilitats de consum.

Coneix totes les nostres varietats de Bastonets de pa fets al forn, combinen amb tot!

23 de juliol de 2020

Els bastonets de pa fets al forn són un aliment tradicional propi de la Comunitat Valenciana, on es coneixen com a rosquilletes. De mica en mica, s'han estès a la resta d'Espanya, on se’ls denomina de manera diferent segons la zona: snacks, palitos, bastonets de pa...

El que més crida l'atenció de les rosquilletes és la forma allargada i el gust extraordinari. En la seva forma més bàsica, és un aliment molt senzill, elaborat amb ingredients essencials (oli, farina de blat, llevat i sal), que combina amb tot.

Quin és l'origen de les rosquilletes?

L'origen de les rosquilletes és tan antic que es perd en la memòria. Fa moltíssims anys que es venen a les fleques de la Comunitat Valenciana i el seu consum està absolutament arrelat en aquesta terra.

Avui en dia, ja s’han estès a tot el territori espanyol. Són molt versàtils i ofereixen múltiples possibilitats: es mengen a l’aperitiu, com a refrigeri, per berenar o acompanyant qualsevol altre aliment dolç (xocolata) o salat (formatge, amanides...).

Actualment, hi ha nombroses varietats de rosquilletes, amb gustos diferents i els ingredients més diversos.

Varietats de gustos

A tot Espanya es venen les varietats següents de bastonets de pa fets al forn. Totes tenen una textura cruixent i airejada. Són ideals com a aperitiu lleuger per a esmorzars i berenars, per consumir tant a casa com a fora, o per picar entre hores:

  • Llavors de gira-sol: gust intens de llavors de gira-sol.
  • Formatge: gust de formatge.
  • Fruita seca: gust de fruita seca (llavors de gira-sol, cacauet i sèsam).
  • Integrals: gust de pa integral.
  • Cereals i espelta: gust intens de cereals i llavors de gira-sol. Elaborades amb farina d'espelta.

Texto 1 Imagen Rosquilletas

Varietats de gustos només a València i Castelló

A més de les varietats anteriors, a les províncies de València i Castelló també se’n venen d’altres. Totes són de textura cruixent i airejada. Són ideals com a aperitiu lleuger per a esmorzars i berenars, per consumir tant a casa com a fora, o per picar entre hores:

  • Tradicionals: gust suau d’anisets.
  • Forn: gust natural de pa.
  • Forn saladetes: gust natural de pa i amb un toc salat.
  • Cacauet: gust intens de cacauet.
  • Sobrassada: gust intens de sobrassada, formatge i ceba.
  • Verdures: gust suau de verdures.
  • Xocolata: gust intens de xocolata.

Altres recomanacions

Si busques una beguda refrescant per als dinars i sopars, tasta el nostre Gaspatxo fresc.