Els bastonets de pa fets al forn són un aliment tradicional propi de la Comunitat Valenciana, on es coneixen com a rosquilletes. De mica en mica, s'han estès a la resta d'Espanya, on se’ls denomina de manera diferent segons la zona: snacks, palitos, bastonets de pa...
El que més crida l'atenció de les rosquilletes és la forma allargada i el gust extraordinari. En la seva forma més bàsica, és un aliment molt senzill, elaborat amb ingredients essencials (oli, farina de blat, llevat i sal), que combina amb tot.
Quin és l'origen de les rosquilletes?
L'origen de les rosquilletes és tan antic que es perd en la memòria. Fa moltíssims anys que es venen a les fleques de la Comunitat Valenciana i el seu consum està absolutament arrelat en aquesta terra.
Avui en dia, ja s’han estès a tot el territori espanyol. Són molt versàtils i ofereixen múltiples possibilitats: es mengen a l’aperitiu, com a refrigeri, per berenar o acompanyant qualsevol altre aliment dolç (xocolata) o salat (formatge, amanides...).
Actualment, hi ha nombroses varietats de rosquilletes, amb gustos diferents i els ingredients més diversos.
Varietats de gustos
A tot Espanya es venen les varietats següents de bastonets de pa fets al forn. Totes tenen una textura cruixent i airejada. Són ideals com a aperitiu lleuger per a esmorzars i berenars, per consumir tant a casa com a fora, o per picar entre hores:
- Llavors de gira-sol: gust intens de llavors de gira-sol.
- Formatge: gust de formatge.
- Fruita seca: gust de fruita seca (llavors de gira-sol, cacauet i sèsam).
- Integrals: gust de pa 100% integral.
- Cereals i espelta: gust intens de cereals i llavors de gira-sol. Elaborades amb farina d'espelta.
- Cacauet: gust intens de cacauet.
- Xocolata: gust intens de xocolata.
- Pizza: panets especials amb formatge i gust autèntic de pizza.
- Tomàquet: panets especials amb tomàquet i orenga.
Varietats de gustos només a València i Castelló
A més de les varietats anteriors, a les províncies de València i Castelló també se’n venen d’altres. Totes són de textura cruixent i airejada. Són ideals com a aperitiu lleuger per a esmorzars i berenars, per consumir tant a casa com a fora, o per picar entre hores:
- Tradicionals: gust intens d’anisets.
- Forn: gust natural de pa.
- Forn saladetes: gust natural de pa i amb un toc salat.
- Tòfona: panets amb gust intens de tòfona.
Altres recomanacions
Si busques una beguda refrescant per als dinars i sopars, tasta el nostre Gaspatxo fresc.