Posa en pràctica aquests consells perquè el teu guisat de pop sigui un èxit.

Com preparar un pop aquest Nadal i que et quedi perfecte

18 de novembre de 2022

T’atreveixes a cuinar un plat de pop per Nadal? És un aliment tan versàtil que pot servir com a aperitiu o plat principal. A més, hi ha un munt de receptes amb què es pot assaborir aquest marisc tan deliciós.

Per preparar el pop al punt ideal de textura i gust, et donem un seguit de consells perquè sigui un èxit i els teus convidats vulguin repetir.

Secrets per a un bon pop

  • El més important és estovar el pop abans de coure’l per aconseguir que la carn trenqui les seves fibres, perdi fermesa i quedi molt més tendra. Es pot fer de diverses maneres, però recomanem congelar-lo prèviament o comprar-lo ja congelat.
  • El pop cru es pot conservar fins a 6 mesos al congelador.
  • Per cuinar-lo, cal descongelar-lo a la nevera 24 hores abans i anar retirant l'aigua sobrant durant el procés. Un cop descongelat, renta’n bé les potes i el cap amb aigua freda. Després, posa’l en una olla amb aigua bullent i retira’l 3 vegades per "espantar-lo" i evitar que es deteriori la pell.
  • Deixa’l a l'olla entre 25 i 30 minuts (per a un pop de 2 kg). Ves punxant-lo per comprovar que queda tendre. Cal tenir en compte que, durant la cocció, el pop deixa anar molta aigua i redueix la seva mida, així que evita omplir l'olla en excés perquè no vessi.
  • Quan el pop estigui a punt, cal deixar-lo reposar uns minuts en una safata. S’ha de trossejar amb unes tisores mentre encara estigui calent.
  • Per comprovar si ja és cuit, punxa’l amb un escuradents. Si l’escuradents entra amb facilitat, el pop és tendre i està al punt i preparat per menjar. Si et costa punxar-lo, cal augmentar el temps de repòs.
  • El pop és un aliment ric en proteïnes que també ens aporta greixos saludables omega-3 i diversos minerals. És per això que es considera molt nutritiu.

Com coure el pop congelat

  • Si has de coure el pop cru congelat, posa’l en aigua bullent (sense sal). Quan l'aigua torni a arrencar el bull, cou-lo uns 15 minuts per a 1 quilo de pop, a foc mitjà i amb l'olla destapada. Després deixa que reposi 15 o 20 minuts més amb l'olla tapada.

Un truc per reescalfar-lo

  • Posa el pop dins d'una bossa de plàstic de congelació i submergeix-la en una olla amb aigua calenta durant uns 10-15 minuts. L'aigua no ha de tocar la carn del pop perquè no la recogui. En aquesta estoneta, l’escalfor haurà arribat a l'interior de la carn del cefalòpode.

I un altre truc per als teus guisats i salses

  • Sabies que el cap conté més gelatina que la resta del pop? Per això, és ideal per emprar-lo en guisats, ja que s’aconsegueix una salsa més espessa.

Altres recomanacions

Si has de preparar qualsevol tipus de marisc i no tens clar com fer-ho, consulta la nostra taula de temps de cocció i grams de sal.

Per a les postres, tingues en compte les nostres receptes amb Cocolizze i Torró d'avellana.