Aprèn a dessalar el bacallà de manera correcta.

Com dessalar el bacallà correctamente

22 de març de 2023

El bacallà és, sens dubte, un producte molt versàtil i una de les pràctiques més habituals és dessalar-lo. Si tries el bacallà salat, has de vigilar a l'hora de posar-lo en aigua per reduir-ne el contingut de sodi (sal). Pren nota de tots els passos que t'indiquem a continuació!

Descobreix com dessalar el bacallà

  • Posa el bacallà en aigua freda i fica’l a la nevera perquè no desprengui males olors.
  • Canvia l'aigua almenys 3 vegades al dia.

Tingues en compte els temps del dessalatge!

Primer és important tenir en compte factors com la grandària i el tall de la peça o el contingut de sal que vulguis, ja que influiran en els temps del dessalatge. Pren nota de tots els detalls que cal tenir en compte:

Temps del dessalatge bacallà

És un procés que es pot allargar fins a 4 dies, però un cop l’hagis assaborit al plat, t’encantarà!

Recomanacions per cuinar el bacallà

Cocció:

Quan l'aigua estigui calenta, afegeix-hi el bacallà. La quantitat d’aigua ha de ser la justa per cobrir-lo. Un cop l'aigua arrenqui el bull, cou-lo durant 6-7 minuts (depenent de la mida de la ració).

Rostir:

Passa el filet de bacallà per oli. Posa el bacallà a la graella quan estigui calenta. Rosteix-lo uns 7 minuts (depenent de la mida de la ració), per cada costat. Treu-lo quan les llenques de bacallà estiguin separades.

Al forn:

No posis el bacallà més de 20 minuts al forn (depenent de la mida de la ració) per evitar que es ressequi.

Ara que ja has llegit tots els consells que tenim per a tu, és hora de preparar una deliciosa recepta amb bacallà dessalat amb cura!

Altres recomanacions

Has llegit la nostra recepta de bacallà a la manera de La Rioja? És una opció excel·lent.

En aquesta època de l'any també són tradicionals els bunyols de bacallà. Aprèn a preparar-los.